Volkswagen Golf 1.6 Highline (1998)
Uitvoering | Golf 1.6 Highline |
Bouwjaar | 1998 |
Jaar van aanschaf | 1998 |
Fijne auto om mee te rijden. Standaard sportstoelen in de Highline geven prima zijdelings steun. Alleen de zit achterin is vrij krap. Goed geveerd onderstel, alleen in de bochten helt de auto vrij veel over. Uitrusting in de Highline is vrij compleet. De motor is vrij stil en heeft genoeg vermogen om van de plek te komen. Interieur is goed afgewerkt met prachtige blauwe verlichting. De auto heeft me nooit in de steek gelaten maar wel veel gekost. (zie onder)
De afgelopen vier jaar heb ik veel problemen gehad.
Lager links voor vervangen. Linker raam die spontaan beneden in de deur viel tijdens bediening van de ruit. Afstandbediening defekt. Rechter portierslot vervangen. Lekkage waarmee ik zeker vier keer bij de dealer ben geweest. Ruitmotor rechts achter vervangen. Middendemper vervangen na drie jaar. Speling op de voorstoelen. Knipperrelais vervangen. Veerpootlager vervangen.
Remslangen achter vervangen (na drie jaar)! Diverse rammeltjes en kraakjes in interieur. Gekraak bij voorwielophanging bij het oprijden van een oprit of remmen in een bocht. Dit heeft de dealer nooit kunnen vinden en is dus nooit opgelost. Al met al te veel problemen voor een Volkswagen en stond op het punt om de auto in te ruilen vanwege de hoge rekeningen (Fl. 1000,- om door de eerste APK te komen!!). Betrouwbaar, kwaliteit en degelijkheid beweert Volkswagen en rechtvaardigt daarmee de hoge aanschafprijs. Ik heb daarover sterk mijn twijfels. ik ben benieuwd hoelang Volkswagen dit volhoudt ook gezien de verkoopcijfers van de concurentie. Ook ben ik maar matig tevreden over de dealer waar ik de auto altijd in onderhoud heb.