Volkswagen Golf 1.6 (1989)
Uitvoering | Golf 1.6 |
Bouwjaar | 1989 |
Jaar van aanschaf | 2002 |
Geschiedenis, verleden en heden.
Ben sinds juni 2002 in het bezit van deze VW Golf 2 Manhattan uitvoering uit sep'89.
Mijn Opa en Oma kochten deze Golf destijds nieuw bij toenmalig Autobedrijf Langwerden in Aalten. Toen de auto voor het de eerste keer het erf opreed stond er 4 km op de teller! enkele jaren geleden kreeg ik originele factuur van ze. f 27317 gulden koste de golf nieuw!
Ze reden er bij 13 jaar in met weinig noemenswaardige problemen, mijn opa kreeg het advies met de 5 jaarlijkse keuring om een automaat te gaan rijden, ze kochten een VW polo automaat uit 97 waar ze vandaag de dag april 2014 nog steeds in rijden.
Toen mocht ik de golf overkopen voor een leuk bedrag het was net euro tijd en voor 1130euro mocht ik hem overnemen, mijn opa en oma hadden zich berekend dat ze 2500 gulden wouden hebben vandaar het rare bedrag..
Met 97303 km op de klok
Mijn plan destijds om er 10 jaar in te rijden en de 200000 km te halen, is ondertussen al ruim schoots bereikt.
Ondertussen zijn we bijna 12 jaren verder en de Golf rijd nog steeds naar tevredenheid.
Merk wel echt dat de Golf wel een dagje ouder word.. De motor loopt altijd nog 100% onvoorstelbaar.. Maar aan andere onderdelen merk je de tand des tijds. de versnellingsbak doet het nog steeds maar wel met enorme gebruiksaanwijzing, enorme vrije slag er in een schud ontzettend.. Ook begint nu de roest om zich heen te slaan. De rode lak is supersterk, alleen de onderkant begint zijn gaatjes en plekken te krijgen.
2 jaar geleden is het subframe vervangen deze was verroest.
Ik hoop dat met de keuring in juli er nog weer een jaar bij mag komen!
Onze andere blauwe Golf 2 Manhattan 1.6 is helaas vorig jaar overleden. met 398611km was het echt gebeurt en werd afgekeurd op de roestduivel en kapot spruitstuk. Deze auto is vervangen voor een VW Groene Golf 4 uit 98.
Onderhoud en storing
gekocht juni 2002 97303 km.
Meteen 2 weken naar aanschaf begaf de accu het,
-de radiateur ging bij 117000 stuk, geruild uit mijn kapotte golf 2 uit ’85
-De dynamo is bij 141000 gereviseerd voor 50 euro
-zo’n 2 maand terug bij 166000 knapte te T-stukje van het water, geluk dat ik net thuis was.
-verder banden, 1x de uitlaat van voor tot achter..
-verder veel lampjes vervangen van de achterlampen en nummerbord lampjes..
-verder weinig noemens waardige problemen gehad!
juni 2007
171000 de koppeling pakte al tijd niet goed meer op. en 2 nieuwe voorbanden kosten 530 euro.
apk juni 2008 177985km
distributie riem en waterpomp 282,10
grote beurt 10-2008 183770km
olie,filters en bougies 198,65
apk juni 2009 193400km
nieuwe uitlaat en wiellager vervangen
plus kleine dingtjes 390,25
Meilpaal 19-09-2009 200000km!
9-11-2009 201513km de auto slaat af en toe af na het passeren van een drempel of spoorbaan, wat bleek nu het geval.
In 1999 is er een startblokkering opgezet ivm het grote aantal diefstallen van deze auto's.. Deze is bij in de hoofdkabels gelast en gaf storing. Na het opheffen van de startblokkering konden we weer vrolijk verder rijden. De eerste keer in 20 jaar moest de ANWB aanrukken bij de Golf.
apk juni 2010 206831km
Nieuwe schokbrekers en kleine dingen als olie en filters. 376,-
dec 2010 209921km
de benzinebanden los en verrot 87,-
apk juni 2011 213489km
subframe is verrot en word daar eerst opafgekeurd,na een 2e handse van de sloop. was het weer goed.
Verder 4 nieuwe banden Vredestein
verder ook een nieuw deurslot deze werkte niet meer, nieuwe olie en lampjes 631,-
apk juni 2012 218500km
nagenoeg niks alleen beurt en nieuwe olie en remvloeistof 97,-
25-06-2012 m'n volgende Mijlpijl 10 jaar in bezit 219006km!
dec 2012, de aandrijfas maakt steeds meer herrie als de auto warmer word. 2e handse van de sloop,plus werkloon 115,-
Apk juni 2013 223115km
Stuurbekrachtings riem vervangen
Rechte wiellager defect
Startmotor gaf steeds vaker de geest, maanden heeft een hamer uitkomst geboden, laten reviseren.
Olie en filters.
Laswerk aan de bodem,vooraan links. 627,65
04-10-2013 's morgens op weg naar het werk en dan ineens, komt er een jong meisje met volle vaart uit een zijweg fietsen zo de voorrangsweg op.. Met de fiets vol langs de auto en zij bovenop de motorkap.. wat een schrikken. Gelukkig achteraf na kneuzingen en verwondingen goed afgelopen.
Voor m'n Golfje was deze ontmoeting voor zijn aanzien minder.. Krassen en dutten het gevolg. Kreeg omdat de auto volgens schade expert er goed en verder netjes uitziet 500,- .. maar de schade 1300 euro. wat doe je dan? Heb besloten gewoon door te rijden en het niet te laten maken. De Golf ziet er wel minder mooi dooruit.
Op naar de keuring in juni..