Volkswagen Golf 1.5 TSI 150pk R-Line Edition (2025)
Uitvoering | Golf 1.5 TSI 150pk R-Line Edition |
Bouwjaar | 2025 |
Jaar van aanschaf | 2025 |
2 maanden proeftijd goed doorstaan.
Na een lange reeks van familie-auto's (station, SUV) wilde ik wat leuks als nieuwe Leasewagen en omdat ik er 95% van de tijd alleen in zit volstaat een kleine auto. Top 5 was de Golf, Audi A3, MB CLA, BMW 120 en Cupra Lean/Formentor. Omdat ik bij Hybride geen laadpaal thuis kreeg (bij volledig EV wel) vielen alle Full Hybrids voor mij af.
Ik vond van alle wagens de Golf het mooist maar dan wel in deze R-line Trim en in deze Blauwe kleur die alleen leverbaar is op deze uitvoering. Ik krijg veel complimenten over deze wagen. Heeft echt te maken met kleur/uitvoering, zet 'm maar eens naaste een witte Life.
Na een proefrit in een DSG 115pk ben ik gegaan voor de H6 150pk die hetzelfde kost.
Alle opties aangevinkt. Blijkbaar ben ik de enige in Nederland die nog een handbak wil want iedereen verbaast zich, er is ook geen H6 demo te krijgen. Maar voor wie nog wel graag schakelt, deze versnellingsbak schakelt echt super. Ik irriteerde me bij DSG dat hij bij het wegrijden altijd even moet denken en dan pas gaat rijden. Soms wil je toch even snel in een bij een rotonde oprijden etc.? Dat zou ik met de DSG niet durven. Daarnaast is schakelen nog echt autorijden toch?
Ik heb alle Youtube testen bekeken: Blijkbaar land/cultuurafhankelijk...
Engeland: Neem de 1.5 Handbak!
Duitsland: Beiden zijn top H6 en DSG. kiest u zelf.
NL: Wie neemt er nu nog een handbak?
Ik heb de DCC (Adaptief onderstel) bijbesteld dat rijdt echt super op langweggetjes. Wagen stuurt messcherp. Op de snelweg stel ik de individual modus in op comfort met sturen in sportstand.
Na 5000 zeer tevreden over de wegligging, prestaties, geluidsniveau, de eerdere gemoemde handbak en het Multimedia (ik heb de plus met Harman Kardon) is echt van hoogstaand niveau. Veel mogelijkheden kost even om alles te leren maar ik vind het echt heel fijn werken en mooi dat het zo groot is.
Tot nu toe geen zwarte schermen gehad of andere storingen.
Hiervoor had ik een SEAT van 2021 (ook de Plus) en dit is echt een wereld van verschil.
Of ik hem zelf zou aanschaffen als ik niet een lease auto had weet ik niet, want deze wagen is wel heel erg duur geworden.