Volkswagen Fox 1.2 (2009)

Volkswagen Fox 1.2 (2009)

UitvoeringFox 1.2
Bouwjaar2009
Jaar van aanschaf2012

En plotseling reden we in onze rode Fox ...

Dat waren we eigenlijk niet van plan. De Cuore hadden we dik twee jaar en deed het prima, maar o zo zijwindgevoelig.
Bij het maken van een afspraak voor een beurtje stond daar de Fox, mooi rood, hoge instap, net even wat groter en zowaar ook nog een paar jaar nieuwer.
We hadden er wel zin in en zo kwam het.
En zonder gekheid, het rijdt fantastisch. Heerlijk stil tot 120 km/u, daarboven weet ik het niet.
Zeker, met 1500 kilometer achter de rug heb je geen recht van spreken maar de eerste indruk is prima. Ruimte genoeg voor vier.
Natuurlijk was ik best benieuwd naar het verbruik, één keer opgenomen en kwam op 1 op 14,8. Ik vind het prima en zal het verbruik dan ook nooit weer opnemen.
Het is geen luxe uitvoering maar wat er niet op zit kan ook niet stuk. De ramen slingeren we open en stel, dat je ooit in het water terechtkomt, vind ik dat nog een rustgevende gedachte.
Ook de deuren doen we allebei met het sleuteltje open en dicht, maar ook dat maakt ons geen bal uit.
Wel aardig is weer de binnenverlichting die nog even blijft branden als de deur al dicht is.
Eén minpuntje vind ik de stoel. Als ik die in een hogere stand zet, dat kan wel weer, heb ik het idee dat ik me tegen moet houden, er als het ware af glijd. Net of de achterkant van de stoel meer omhoog komt dan de voorkant. Herkenbaar bij anderen?
Hoe dan ook, we hopen nog veel fijne kilometers in onze Fox te maken.