Volkswagen Fox 1.2 (2005)
Uitvoering | Fox 1.2 |
Bouwjaar | 2005 |
Jaar van aanschaf | 2005 |
Na Italiaanse en Japanse auto’s, heb ik nu gekozen voor een voordeliger VW Fox 1.2.
Ik vond niet eerder een auto met een zo perfecte zitpositie en alle functies op de juiste plaats. Achterpassagiers ook genoeg ruimte.
Minpunt met vier mensen in de auto: hij wordt dan wat traag. Maar met z’n tweeen is het een fel regerend wagentje. Het koppel is 108 al bij 3000 tpm. Andere compacte auto’s hebben pas wat trekkracht bij hoge toerentallen. Zie de Autoweek tabellen. Wie rijdt er echter nog met 5000 toeren? De Fox trekt al goed bij 3000 tpm.
Ook sterk: hij neemt verkeersdrempels gemakkelijk. Volgens zeggen is de wielophanging ontworpen voor slechte Zuid-Amerikaanse wegen. Ik heb niet eerder in een zo goed geveerde auto gereden.
Pas na 650 km klinkt er een gong voor de tank, waar 50 liter in blijkt te kunnen. Gem. 1 op 16.
Interessant dat volgens de ADAC/EuroNCAP test de Fox 4 van de max. 5 sterren in de botsproef behaalde.
Ik zou voorlopig geen reden weten om een auto uit een duurdere klasse te kiezen.
Geen