Volkswagen e-Golf (2017) #2
Uitvoering | e-Golf |
Bouwjaar | 2017 |
Jaar van aanschaf | 2017 |
Review na 29000 kilometer
De E-golf was voor mij een compleet nieuwe ervaring. Het elektrisch rijden is zo soepel en comfortabel vergeleken met een 'normale' auto. De E-golf rijdt enorm goed, is snel en voelt luxe aan, maar de actieradius is vooral in de winter toch echt wel een minpunt.
In de winter bleek al snel dat de actieradius van de auto extreem snel daalt bij snelheden boven de 110 km/h of als de auto niet voorverwarmd is. De aangegeven actieradius van 280-300 kilometer wordt eerder 120-150 afhankelijk van je rijgedrag, wat natuurlijk niet optimaal is. Nu is mijn woon-werkverkeer 90 kilometer totaal dus was dit niet zo'n probleem.
Nu zou je toch denken dat je die 280-300 kilometer misschien wel kan halen in de zomer, maar dat is ook (bijna) niet mogelijk. In de zomer stijgt je daadwerkelijke actieradius wel degelijk, tot zeker wel 180-220 kilometer.
Ik moet echter wel zeggen dat ik geen warmtepomp in de auto heb zitten.
De E-golf is aangeschaft in juli 2017. Bij het ophalen van de auto in de showroom, bleek al heel snel dat de auto een software probleem had, wat resulteerde in het niet kunnen verbinden met Car-Net. Daarnaast werkte het op timer laden en klimatiseren van de auto niet/heel slecht.
Nu, 29000 kilometer verder, is de auto al 6 of 7 keer terug geweest naar de dealer voor software-problemen en andere kleine issues.
Over het algemeen ben ik nog steeds erg tevreden met de E-golf. Ondanks de problemen die erbij mee zijn geleverd, zou ik de auto nog steeds aanraden aan iedereen wiens woon-werkverkeer niet boven de 120 kilometer is en serieus is over het elektrisch rijden.
40,000 km
Nu 40.000 km gereden met deze fijne auto. Sinds de softwareproblemen van de eerste 29.000 kilometer geen enkel probleem meer gehad met de auto. Nog altijd zeer tevreden met mijn aankoop!