Volkswagen Bora 1.9 TDI 100pk Athene (2004)

autoreview

Volkswagen Bora
Volkswagen BoraVolkswagen BoraVolkswagen BoraVolkswagen BoraVolkswagen BoraVolkswagen BoraVolkswagen BoraVolkswagen Bora - interieurVolkswagen Bora - interieurVolkswagen Bora - interieur

Signalement

UitvoeringBora 1.9 TDI 100pk Athene
Versnellingen5, Handgeschakeld
Bouwjaar2004
Jaar van aanschaf2006
KM-stand bij aanschaf58.000 km
KM-stand laatst0 km
Disclaimer MyReview

De beschrijvingen en reacties in de rubriek Myreview Auto zijn gebaseerd op persoonlijke meningen en ervaringen van gebruikers. DPG Media probeert de authenticiteit van deze persoonlijke meningen en ervaringen zo goed mogelijk in te schatten, maar kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor de inhoud of de gevolgen van deze meningen en ervaringen. In Myreview Auto zullen zowel goede als slechte ervaringen worden geplaatst. DPG Media betaalt geen vergoeding voor de ervaringen of laat deze op een andere manier beïnvloeden. De redactie kan uitingen die niet voldoen aan de gedragsregels of onrechtmatig zijn te allen tijde aanpassen of verwijderen.

Het is niet toegestaan zonder toestemming van DPG Media de informatie van Myreview Auto te gebruiken voor of te verspreiden via andere media.

ERVARINGEN

Misschien moet je dat niet doen, als rijder van vooral Franse auto’s nu eens een Duitse diesel kopen. Maar de dealer zei dat dit echt een goede auto is, enz. Dus vandaar dan toch maar. Dat van die goede auto kan ik niet ontkennen. De Bora doet wat hij doen moet en hij doet dat nog zuinig ook. In een jaar en 4 maanden heb ik 46000 km gereden met een gemiddeld verbruik van 1 : 19. Daarbij heeft hij me niet laten staan, maar dat verwacht ik ook niet van zo’n jonge auto. Wat comfort betreft kun je nog zoveel toeters en bellen in een auto hangen, het echte rijden maakt hem al of niet comfortabel. In vgl met de Laguna die ik eerst reed is de Bora een springer. Voor een verkeersdrempel kun je goed in de remmen. Anders ga je laag vliegen. Verder wordt je de herrie die deze diesel maakt bij lage snelheden goed zat. Overigens: op de snelweg geen probleem. Daar merk je meer de windgevoeligheid. Verder vind ik de stoelen niet erg stevig, hoewel ik er niet met rugpijn uitkom. Qua ergonomie zit niet alles op de goede plek. De radio kun je eigenlijk niet goed instellen onder het rijden. Zo laag zit ie. De knop van de luchttoevoer zit achter de versnellingspook als de drie of vijf is ingeschakeld. Daar kun je dan slecht bij. Ook vind ik de opbergruimte niet om over naar huis te schrijven. Toen ik zonder bij te betalen een even oude Renault megane sedan kon krijgen met 120 pk diesel en even veel kilometers, was ik gauw verkocht. Zeker na een korte proefrit. Dat rijdt tenminste weer! Als die het net zo blijft doen als de Bora, ben ik een tevreden mens!

PROBLEMEN

Geen. Alleen vind ik wel dat er snel een nieuwe distrubitieriem nodig is, namelijk na 90.000 km al. Bij de Renault ligt dat pas op 120.000 km. Ik was dus niet blij verrast met een rekening van € 700,- bij de eerste grote beurt.

4,3
 • Betrouwbaarheid
  5
 • Prestaties
  5
 • Comfort
  3
 • Kosten
  4
 • Zou u weer een auto van dit merk kopen? nee

Lezersreacties (1)

Reageren

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens