AutoWeek.nl heeft je steun nodig

Toyota Yaris 1.5 16v VVT-i T Sport (2004)

Toyota Yaris 1.5 16v VVT-i T Sport (2004)

UitvoeringYaris 1.5 16v VVT-i T Sport
Bouwjaar2004
Jaar van aanschaf2023

Fantastische auto

Vorig jaar mei, ik was op zoek naar een eerste autootje.
Ik wist al heel vroeg dat ik een Toyota Yaris wilde hebben.
Mijn ouders hadden een Yaris 1.3 uit 2002. Daar zat van alles op en aan zelfs airco en cruise control. Ik wist toen zeker dat ik als ik later groot was een Yaris zou willen. Toen was het eindelijk zover. Ik ging mijn eigen Toyota Yaris 1.5 TS uit 2004 halen. Ik was heel blij. Ik vond het wel spannend dat de auto al wat meer gelopen had namelijk 199500km. Maar omdat de Yaris bekent staat om zijn betrouwbaarheid durfde ik het aan. Tot nog toe totaal geen spijt van gehad. Waar mensen om mij heen met moderen wagens nog wel eens stil vielen ree ik vrolijk door in mijn Yaris. Hij heeft mij in dit jaar nog nooit laten staan. Het is altijd starten en lopen. Ik raad iedereen aan om zo'n autootje te kopen zeker de uitvoering is erg leuk. Dit is de sport uitvoering met 105pk en zou in 9 seconde van 0-100 moeten gaan. Hij voelt serieus snel hij pakt heel mooi op als je in zijn 5e versnelling bij lage toeren wil versnellen gaat dit zonder horten en stoten. Hij ligt als een huis op de weg. Je kan hem lekker snel door bochten gooien. Het verbruik valt mij ook nog mee. Om op mijn werk te komen moet ik de stad in met veel stoplichten. In de stad rij ik 1:14,5. Ga ik meer snelweg rijden gaat het verbruik omlaag naar 1:16,5. Dit vind ik best netjes. Ik weet wel dat mijn volgende auto weer een Yaris gaat zijn. Echt een top ding!

Het vervolg op de Yaris

De Yaris T-sport die ik in juni 2023 kocht, twee weken voor mijn 18e verjaardag. Hoe is het nu met de Yaris?
We zijn nu weer bijna een jaar en 11500 probleemloze kilometer verder. In het afgelopen jaar heb ik wederom geen problemen gehad met de Yaris. Ook kwam hij afgelopen week weer glansrijk door de apk heen. Het rijdt nog steeds fantastisch.
En ben er nog net zo blij mee als toen ik hem kocht. Echter had ik wel een paar kleine dingetjes wat ik toch beter/luxer wilde. Als je met de Yaris op de snelweg rijdt, is er best wel veel geluid aan boord vooral de motor voert de overtoon. Als je dan 120km/h rijdt draait de motor 4000 toeren. Ook als je 100km/h rijdt draait de motor nog 2900/3000 toeren, op zich is het dan niet storend. Maar iets stiller zou lekker zijn. Dus ben ik in januari opzoek gegaan naar een opvolger. Twee weken geleden was het dan zover. Ik kocht mijn tweede Yaris uit 2018 met een 1.5 vier cilinder met een handgeschakeld bak. die is luxer en stiller. Echter kan ik geen afstand doen van de Yaris T-sport. Daar maak ik nu vooral plezier ritjes in. de bedoeling is dat mijn zusje in de T-sport gaat rijden als ze haar rijbewijs behaald heeft.
Hier gaat ook zij nog veel plezier aan beleven. Ook als zij een andere auto wil. Zou ik hem toch hobby matig willen aanhouden. Ik blijf het leuk vinden dat eigenlijk zo'n oude auto (inmiddels toch al 21 jaar oud) best veel luxe aan boord had voor die tijd. Met onderanderen airco, elektrische ramen, elektrische spiegelverstelling. En het allerleukste, het werkt nog. En dat na 21 jaar. Ik heb bij de VAG groep gewerkt waar het allemaal al lang een keer vervangen moest worden, bij veel jongeren auto's. voorlopig kan de auto nog wel even mee. Ik raad het iedereen aan als eerste auto!

9,5

PRIVATE LEASE Toyota Yaris