Toyota Sienna (2014)

Toyota Sienna (2014)

Bouwjaar2014
Jaar van aanschaf2022

TOYOTA SIENNA de tweede !!

net voor de zomervakantie gekocht in Duitsland via een Toyota garage van 1e eigenares; wel direct mee naar huis gereden maar nu pas officieel geimporteerd
dit model is van na 2010, wel dezelfde motor maar een beduidend modernere carrosserie
het is een AWD, dat wilde ik perse, en een XLE uitvoering, dus aardig wat leuke gadgets: electrische schuifdeuren en achterklep, maar slimmigheidjes / verbeteringen t.o.v. het vorige model (wat ik rijd)
we zetten hem volgende week gelijk al op gas; hebben we bij de vorige ook gedaan: dat verdien je snel terug en je stoot ook minder CO2 uit, maar betaalt altijd nog wel extra wegenbelasting ??
komt ook weer een trekhaak onder en luchtvering achter i.v.m. niveauregeling; kost geen drol in USA
zodra ik wat meer heb gereden en foto's gemaakt update ik deze review weer

TOYOTA SIENNA AWD XLE LPG

Aangezien het een 6-automaat is rijdt ie merkbaar zuiniger; dat ontdekte ik pas na vaak dezelfde stop in Rouen, Frankrijk, waar ik minder liters gas kon tanken als eerst. Volle gastank is 100 liter; daarvoor heb ik een 2 zits bankje achterin opgeofferd, dat opklapbaar in de vloer verdwijnt. Het enkelszitje, eveneens in de vloer op te bergen is wel gebleven. De 2 captain seats zijn zwaarder dan in de vorige Sienna, ze zijn ook veel luxer met leer en voeten bankje. Ook heb ik op deze Sienna een set zwaardere schijven gekocht; in de USA kost dat allemaal niet zoveel. En met mijn rijstijl (...) is het geen overbodige luxe. Verder heb ik de luchtvering en de trekhaak van de vorige Sienna afgehaald en op deze gemonteerd. Allemaal uirwisselbaar, zelfs de motor, 2GR-FE ( 3.5 V6 ) is nagenoeg dezelfde.
Kortom een tevreden kilometer vreter !