Toyota RAV4 2.5 Hybrid AWD Bi-Tone (2019) #2

autoreview

Toyota RAV4 2.5 Hybrid AWD Bi-Tone (2019)

Signalement

UitvoeringRAV4 2.5 Hybrid AWD Bi-Tone
Versnellingen1, Automaat
Bouwjaar2019
Jaar van aanschaf2019
KM-stand laatst0 km
Lezerswaardering: 65%
Disclaimer MyReview

De beschrijvingen en reacties in de rubriek Myreview Auto zijn gebaseerd op persoonlijke meningen en ervaringen van gebruikers. DPG Media probeert de authenticiteit van deze persoonlijke meningen en ervaringen zo goed mogelijk in te schatten, maar kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor de inhoud of de gevolgen van deze meningen en ervaringen. In Myreview Auto zullen zowel goede als slechte ervaringen worden geplaatst. DPG Media betaalt geen vergoeding voor de ervaringen of laat deze op een andere manier beïnvloeden. De redactie kan uitingen die niet voldoen aan de gedragsregels of onrechtmatig zijn te allen tijde aanpassen of verwijderen.

Het is niet toegestaan zonder toestemming van DPG Media de informatie van Myreview Auto te gebruiken voor of te verspreiden via andere media.

Perfect Rijden met Hybride

Ik rijd al sinds 2009 met Toyota Hybride, eerst Prius en daarna nog 2x een Auris Hybride.
Persoonlijk vind ik de Hybride aandrijflijn van een Toyota Hybride geniaal. De mechanisch complexe en ouderwetse technieken met koppelingsplaten en versnellingsbakken vind je in een Hybride van Toyota niet.

Sinds 2019 ben ik op pad met de Rav4 AWD en deze auto is top. De auto heeft nu ruim 50000 km op de teller en het gemiddelde verbruik, dat ik van elke tankbeurt bijhoud, is 1 op 17.8, wat best zuinig is voor zo'n hoge en zware auto op benzine.

Ik heb voor de AWD gekozen, omdat alle vier de wielen daarmee energie kunnen terugwinnen, dus efficienter en nog minder remslijtage. Daarbij is mijn ervaring nu dat de AWD duidelijk in het voordeel is t.o.v. alleen voorwiel aandrijving, vooral gedurende de winter of wanneer je onder vochtige omstandigheden snel een drukke weg op wilt rijden.

Ook mag de AWD uitvoering 2x zoveel en daarmee een redelijk gewicht trekken. Het vermogen dat autoweek bij de Rav4 gegevens presenteert klopt overigens niet. Die vermelde pk's zijn van enkel de benzine motor, de Hybride combinatie voor de AWD levert echter 222 pk.

Afgelopen september ben ik met de Rav4 naar de Noord West kust van Spanje gereden. Ben daar zeer relaxed gearriveerd.
Een volledig elektrisch auto zie ik niet zitten en Toyota kennelijk ook niet.
Maar mogelijk wordt mijn volgende auto een Rav4 plugin.
Ik zie daar voordelen voor woon/werk verkeer.5,0
 • Betrouwbaarheid
  5
 • Prestaties
  5
 • Comfort
  5
 • Kosten
  5
 • Zou u weer een auto van dit merk kopen? ja

PRIVATE LEASE Toyota RAV4

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (2)

Reageren

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens