Toyota RAV4 2.5 Hybrid 2WD Executive (2019)

Toyota RAV4 2.5 Hybrid 2WD Executive (2019)

UitvoeringRAV4 2.5 Hybrid 2WD Executive
Bouwjaar2019
Jaar van aanschaf2019

rav4 2019

In mei 2019 was ik op zoek naar een vervanging van mijn A4 avant 2015. Hybrid was zeker een optie. Kilometer-aantal per jaar +/- 18000. Met de Honda CRV en de Toyota Rav4 een proefrit gedaan : de Rav4 viel echt op met vermogen en dynamiek. Ook een stoer uiterlijk, de Honda was iets te rond. De kofferruimte was ook belangrijk : Toyota 580 l, geen compromissen. (Honda slechts 497l). Ik koos voor de versie met leder en een beter geluidssysteem. Opties hoef je niet te nemen, de rest zit er allemaal op.

Na 1 jaar

Na één jaar kan ik nog wat ervaringen toevoegen :
De Rav4 is leuk om mee te rijden. De zetels zitten erg goed, beter als in de CHR. Het onderstel en de vering is net ok : niet te straf, niet te zacht.
De wagen is pittig als je wil, maar het nodigt niet echt uit om de pit er in te brengen. Ik rijd in deze wagen automatisch rustiger, maar het vermogen is er wel als je het nodig hebt. Het zeurderig motorgeluid bij acceleraties, cvt weet je wel, valt erg mee en is goed geïsoleerd.
Ik rijd meestal in de 'normal' stand, soms 'eco', soms 'power'. De 2.5 motor weet wel weg met het gewicht en eventuele belading.
Tov een Audi zit zo'n Toyota niet zo stevig in mekaar, heb ik de indruk. Toch niet premium dan, maar zeker voldoende. Wel heb ik lekker veel garantie : 5j en 10j op de batterij.
Het infotainment systeem : tegenwoordig vindt je betere, maar voor mij is het voldoende. Er zijn wel nog enkele fysieke knoppen die makkelijk zijn voor een snelle bediening.
Wat het verbruik betreft :
Korte ritten, niet autoweg : 1/15.5 of 6.5l/100km.
Iets langere ritten met autoweg (130km/u) : 1/14.7 of 6.8l/100km.
Ritten (40-45km) op provinciale wegen (70km/u) : meerdere malen 1/20 gehaald en record 1/22.
Vakantie naar Italië : autoweg via Duitsland-Zwitserland en ter plaatse rond rijden : 1/15.5.
Bij koud weer in de winter mag je er 0.5 liter bijtellen.
Al bij al mooie cijfers voor deze ruime wagen met een 2.5 motor.

Ik beklaag me deze aankoop zeker niet : het is lekker om te cruisen in deze hoog-zit. Een stevige 2.5 (anders koopt men dit niet in de US). Een fijne en ruime laadruimte. De kinderen (13-17) voelen zich veilig en vertellen dat ie goed is om in te dutten. Het uiterlijk en interieur is stoer ontworpen.
Er zitten veel fijne features in : spiegel midden die een camera kan worden, 360° camera, jbl geluidssysteem, lane assist, adaptive cruise control, dode hoek monitor, electrische achterklep, …
De verkoopscijfers wereldwijd spreken voor zich.

PRIVATE LEASE Toyota RAV4