Toyota RAV4 2.5 Hybrid 2WD Black Edition (2022)

Toyota RAV4 2.5 Hybrid 2WD Black Edition (2022)

UitvoeringRAV4 2.5 Hybrid 2WD Black Edition
Bouwjaar2022
Jaar van aanschaf2022

Maandje Rav4

Aloha
Sinds 13 januari deze Toyota Rav4 Black Edition als nieuwe auto van de zaak.

Bij mijn vorige werkgever reed ik een Skoda Kodiaq Sportline Business in Race Blue kleur.. (schitterende kleur). Ik werd in juli gevraagd om ergens anders te kunnen gaan werken. Echter waar ik de Skoda reed had de auto aangeschaft en ze hadden geen overeenkomst laten tekenen dat ik deze mee moest nemen. Dus helaas ik liet hem achter. De nieuwe werkgever had hem wel willen overnemen indien het een lease auto was maar geen gekochte auto. Maar goed ik kon precies dezelfde weer bestellen enkel het FL model, dus in augustus ook gedaan.

Bericht Skoda
In november kreeg ik bericht van de dealer met dat er opties wegvielen en door chipprobleem geen idee hadden wanneer die geleverd zou worden. Daarnaast de prijs werd hoger etc en compensatie was nagenoeg om te lachen. Ze kwamen met 3 opties.
1. Order laten staan zoals besteld en de wijzigingen in bijtelling accepteren. De fabriek, Pon of dealer zal geen compensatie bieden voor de hogere bijtelling.
2. Order annuleren en een andere keuze maken. Bij annulering zullen er uiteraard geen annuleringskosten berekend worden.
3. Helaas hebben we geen alternatieve in onze voorraad omdat deze er simpelweg niet meer is.

Berichten over leveringen van de Kodiaq waren berichten zelfs pas rond de zomer van 2022, een jaar wachten was voor mij te lang. Zeker met een voorloop auto. Dus contact gehad met de werkgever en besloten een auto te zoeken welke ergens vrij snel te verkrijgen was of een voorraad auto.

Keuzelijst
Opties waren er niet zo heel veel, maar elektrisch wilde ik niet ook, wil nog zo lang mogelijk met een ICE auto rijden.
Opties Ford Kuga, Kia Sorento, Mazda CX-5 of een Toyota Rav4, deze had ik eigenlijk wel op shortlist voor keuze destijds voor de Kodiaq.
Maar ja veel automerken ook lever problemen en onduidelijkheden. BIj de Rav4 uitgekomen vanwege ook de vrouw des huizes, andere modelen vielen af qua looks en een Kia had ik als voorloop auto maar wat een verschrikkelijke bak zeg. En de Rav4 is een hele mooie auto. En daarnaast is deze ook een Hybride, een soort tussenstap. Dealer geraadpleegd welke deze had en langs geweest om te kijken, mooie auto om te zien. Enkel was er weinig keuze qua kleur. Zwart of een Bi-tone uitvoering in een andere kleur, ja dan zit er weer veel chrome op. Bij de dealer stond de Black Edition, wat een mooie versie, alles zwart op een chromestrip na bij de ramen aan de bovenkant. Niet storend hoor. Binnenkant ook erg mooi met skylederen stoelen met overal grijze stiksel en zwarte hemelbekleding. Erg mooi. Het infotainment is wel heel anders dan van Skoda, deze lijkt wel begin jaren 2010. Maar goed ik gebruik eigenlijk altijd Android Auto en dat werkt ook. Afspraak gemaakt voor proefrit en na proefrit beviel de auto erg goed.

Ook omdat ik op korte termijn diende te beslissen optie genomen op de auto om te bestellen. (was nog onderweg vanuit de fabriek en ongeveer maar 5 in deze uitvoering) Panorama dak erbij en een afneembare trekhaak en een kofferbakmat erbij als enige opties. Berekening laten doen op kantoor en was akkoord dus kon alles definitief. Dus geregeld en de auto was er dus rond de kerst en kon ik begin 2022 ophalen.

Ervaring 1994 km.
Ontvangst van de auto, ja op de pandemie manier. Buiten en weinig uitleg. Maar ook niet echt nodig, veel gelezen.
Auto is erg stil, zuinig en wat minder ruim dan de Kodiaq. Echter vind ik hem beter rijden dan de Kodiaq.
De DSG mis ik niet, de CVT is even wennen maar na wat daagjes is dat ook heel lekker.
De auto zit goed, ook voor mijn lengte van 1,98m. Stoelen zijn wat korter dan van de Kodiaq maar vind ik niet heel erg. Nadeel is de niet verstelbare bijrijders stoel, maar goed ik rij altijd. (vrouw stoot hoofd wel eens) Moet ze maar uitkijken toch!

Zicht is ook erg goed, minder dikke a-stijl dus meer zicht.
Grote spiegels ook, lijkt wel van een Landcruiser.

Ik rij er ongeveer 16km per liter mee nu, dit zal vast wat meer worden.

Irritant puntje is wel het getik van de draadloze oplader, hiervoor ga ik nog eens langs bij de dealer voor een oplossing.
De 360gr camera is ook heerlijk, had ik in de Kodiaq ook niet is toch wel fijn met een grote auto.

Gek is wel het overschakelen van ICE naar EV die ervaring is wel bijzonder. Soms maakt de motor bij wegrijden wel veel herrie vind ik, goed gebrom om de accu op te laden als ik de computer moet geloven.
Indien je onder de 25 rijdt zeggen ze dat die veel herrie maakt alsof de schijven vastlopen. Dit ervaar ik niet, ja je hoort het bekende EV geluid. (angel sound)

Adaptive cruiscontrol bij de Toyota is vele malen beter dan bij de Kodiaq, ook de tussenafstand met je voorganger is veel kleiner, hier irriteerde ik mij aan bij de Kodiaq.
Al met al bevalt mij de Toyota erg goed, de Kodiaq blijf ik nog wel een beetje missen qua looks en ruimte maar goed het slijt al.

Ik zal binennkort nog eens een aanvulling doen.

4,3

PRIVATE LEASE Toyota RAV4

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens