Toyota Prius THSD Tech (2009) #3

Toyota Prius THSD Tech (2009)
Toyota Prius THSD Tech (2009)Toyota Prius THSD Tech (2009)Toyota Prius THSD Tech (2009)Toyota Prius THSD Tech (2009)Toyota Prius THSD Tech (2009)

UitvoeringPrius THSD Tech
Bouwjaar2009
Jaar van aanschaf2024

1e indruk

Vanmorgen de auto opgehaald bij een garage in Wijchen. De auto heeft vóór mij 2 eigenaren gehad en is altijd goed onderhouden (geweest). Onderhoudsboekjes en facturen heb ik erbij.
Een week eerder had ik een proefrit gemaakt en dat was overtuigend genoeg. De auto is keurig afgeleverd en staat nu op 4 nieuwe all-season banden van het merk Hankook. Dit is met mijn leeftijd van 44, mijn eerste hybride en auto nummer 17😬 Ik ben behoorlijk autogek en was meestal vrij snel uitgekeken op een auto. De bedoeling is nu wel om langer met de auto te gaan doen. De Prius staat bekend als een betrouwbare auto. Dus ik hoop heel erg dat ik er de komende jaren veel plezier van ga hebben. De auto voelt erg solide aan en is erg stil, ook op de snelweg. Mede door de (extra) elektromotor i.c.m. de accu (achterin de auto) heb je altijd genoeg trekkracht (koppel) voorhanden om even vlot in te halen of vlot weg te kunnen rijden. Bij vlotter accelereren is de 1,5 VVTi motor uiteraard wel hoorbaar. De aandrijflijn (CVT) vind ik plezierig. Deze zorgt voor een schokvrije versnelling.
De kunst is om een beetje met het gaspedaal te "spelen" waardoor de elektromotor zoveel mogelijk meewerkt. Hierdoor haal je een zuinig verbruik. Wat weer prettig is voor de portemonnee.

Dit is even een eerste indruk, ik zal als ik wat langer met de auto heb gereden een 2e ervaring gaan schrijven. En ik hoop dat ik dan nog steeds zo tevreden ben😊

Audio update

Via Bol.com een kabeltje besteld, waarmee je een Bluetooth verbinding krijgt in de auto. De ene kant van het kabeltje gaat in de aux ingang, de andere gaat in de 12v aansluiting. Beide zitten naast elkaar in de middenarmsteun. Super handig, want je ziet er dus niks van. Eventjes de telefoon connecten met deze kabel/carkit transmitter en je kunt vervolgens je muziek (Spotify) streamen naar de radio.
Als je het wilt opzoeken: "MMobiel Carkit Transmitter" , kost €12,99 via Bol.com

PRIVATE LEASE Toyota Prius