Toyota Prius THSD Business Edition (2005) #5

| Jaar van aanschaf | 2010 |
| KM-stand bij aanschaf | 121.226 km |
| KM-stand laatst | 129.500 km |
Comfortabel, zuinig en schoon
Comfortabel, zuinig en schoon, die combinatie is voor weinig middenklassers weggelegd. De Prius maakt het waar!
Ook mijn versie uit 2005, business edition, met zo'n 121.200 op de teller bij aanschaf.
Goede wegligging, goede vering, hybride werkt perfect. 1,20 over de laatste 700km! Eens kijken of ie dat ook haalt als er straks gestookt moet gaan worden, maar als je de hybride slim gebruikt is het verbruik gewoon keurig, ook als je je niet laat wegzetten bij het stoplicht.
Minpuntjes (t.ov. mijn Volvo v40 hiervoor): klein stuur, stuurt wat te licht bij hoge snelheden, korte zetels in de stoelen, plastic afwerking binnen.
Overall: fijne wagen, boordevol technologie en bovenal: comfortabel, zuinig en schoon!
verbruik Prius nog steeds keurig!
De Prius had in de koude maanden november en december moeite zuinig te blijven. En met zuinig bedoel ik zuiniger dan 1 op 17. En tankbeurt kwam ik op 6.0 liter per 100 km. Een dieptepunt.
Nu zit ik echter weer gewoon op 4,8 en dat is waanzinnig. Wel heb ik mijn rijgedrag wat aangepast: ik rijdt nooit meer boven de 120, want dan gaat het verbruik hard omhoog. 100 is echt een stuk zuiniger en in de randstad is het vaak 100 rijden.
Ook kom ik niet met piepende banden tot stilstand voor de stoplichten: als je de Prius lekker laat uitglijden laat de accu goed op.
Alleen bij het wegrijden van een stoplicht sluit ik geen compromissen.
Al met al dus goed voor zeker 1 op 20. Chapeau Prius!