Toyota Prius THSD (2004) #3

Toyota Prius
Toyota PriusToyota PriusToyota PriusToyota PriusToyota PriusToyota PriusToyota PriusToyota Prius - interieurToyota Prius - interieur

UitvoeringPrius THSD
Bouwjaar2004
Jaar van aanschaf2015

Toch maar weer aan de Prius...

Na goede ervaringen met een lease-Prius III, iets mindere ervaringen met een Polo Bluemotion en hele slechte ervaringen met een Renault Clio dCi besloten toch maar weer terug te keren naar good old Prius.

Nu in eigendom in plaats van een auto v/d zaak, i.v.m. budget gekozen voor de goedkoopste die ik kon vinden: technisch in orde, lage kilometerstand, niet uiterst netjes maar mooi is een Prius toch al niet dus ach, een deukje meer of minder...

WAAROM EEN PRIUS?
Heel eenvoudig. Die vorige Prius was - mits rustig bereden - ongelofelijk zuinig voor een grote auto "op benzine", was erg luxe, comfortabel en stil (op het loeien bij snel accelereren na dan), en het mag dan een nogal saaie auto zijn, de vorige was op één niet noemenswaardige storing (haperende parkeersensoren) na ook uiterst betrouwbaar.

DAG VAN AANKOOP
Vandaag dus een testrit gemaakt in een Honda Civic Hybrid (fijne auto, slechte stoelen) en deze Prius. Zelfs een bijna elf jaar oude Prius voelt grappig genoeg gewoon aan als nieuw! Geen rammeltje, piepje of kraakje te bekennen, rijdt goed, remt goed, stuurt goed.

U begrijpt het al - we zijn tot aankoop over gegaan. Volgens mij heb ik nu één van de eerste Prius II, redelijk op leeftijd en toch weinig kilometers. Maakt het interessant om bij te houden hoe de auto zich gedraagt. Met andere woorden: ik houd u op de hoogte! ;)

PS: Waardering betrouwbaarheid en gebruikskosten voorlopig even op uitmuntend gezet. Enerzijds naar ervaring met de vorige Prius, anderzijds wishful thinking ;)

Update 154000 km: De Prius is inmiddels niet meer in mijn bezit. Wel kan ik bevestigen dat het een zeer prettige en betrouwbare auto is. Op één defect na (vermoedelijk gevolg van een aanrijding van de vorige eigenaar) enkel regelmatig onderhoud gegeven. Perfect!

9,5

PRIVATE LEASE Toyota Prius