Toyota MR2 1.6 (1987)
Uitvoering | MR2 1.6 |
Bouwjaar | 1987 |
Jaar van aanschaf | 2023 |
MR2 gevaarlijke auto voor nieuw talent
De MR2, het blijft een iconische auto. Het schreeuwt jaren ’80, hoewel ik toen nog niet bestond, voel ik me enigszins verbonden met dat tijdperk. De MR2 is een perfecte capsule voor een terugblik in die tijd: scherpe, vierkante lijnen overal, een krakend plastic interieur dat overal opslagplekken heeft voor sigaretten en cassettetapes.
Vergeleken met moderne auto’s rijdt een MR2 natuurlijk compleet anders en tot zekere zin slechter, maar toch beland ik elke keer weer bij de MR2 als ik een lijst opstel van leuk rijdende auto’s onder een bepaald budget. Hoe komt dat? Simpel gezegd: het is een perfecte semi-sportauto. Hij heeft genoeg pit en pk om je serieus in de problemen te brengen, maar dat hoeft natuurlijk niet per se.
Het is ook een auto met karakter. Overal waar je heen gaat, krijg je een glimlach en een duimpje omhoog. Het is een auto waar je blij van wordt om in te rijden. Sommige mensen vinden het zo’n fijne auto dat ze er meerdere hebben. Ik ken een man in Schotland die er 104 bezit, hoewel dat wel wat overkill is.
Het is een auto die je alleen zelf kunt ervaren. Natuurlijk kan ik je vertellen wat ik voel wanneer ik erin rijd (misschien niet toegestaan hier), maar iedereen voelt iets anders voor de MR2. Het zijn ondergewaardeerde oldtimers. Houd je ogen open als je iets roods voorbij ziet vliegen: het hoeft niet altijd een Ferrari te zijn.