Toyota Corolla Verso 1.8 benzine Linea Sol (2004)
| Uitvoering | Corolla Verso 1.8 benzine Linea Sol |
| Versnellingen | 5, Handgeschakeld |
| Bouwjaar | 2004 |
| Jaar van aanschaf | 2004 |
| KM-stand laatst | 90.500 km |
Betrouwbare reispartner
Ik heb mijn Verso in 2004 nieuw gekocht, omdat het tijd werd voor een auto welke geschikt was voor het gezin. Dat ik detijds een goede keus zou maken kan ik nu positief beamen.
Wij rijden jaarlijks zo'n 15.000 km zonder veel problemen. De auto word privé gebruikt. Doordeweeks hoofdzakelijk stadsverkeer. In het weekend wat langere ritten. Gemiddeld benzineverbruik is 1 op 11/12. Vakantieritten 1 op 14/15 incl. autobahn.
Na al die jaren kan ik zeggen dat het een behoorlijk fijne auto is. Onder het rijden voelt de auto zeer solide aan. Naar mijn mening vraagt de auto om meer vermogen, zo goed vind ik hem op de snelweg. In de stad soms wat lomp ivm zijn grote draaicirkel. De vering is stevig afgesteld. Vooral achter. Ik vind het wel prettig. Mensen welke Franse auto's gewend zijn zullen het denk ik te stug vinden. Bak schakelt goed, behalve achteruit is altijd hakerig geweest. Navi (TMC model) werkt zeer goed. Spraak is zelfs buitengewoon goed. Kan bijna rijden alleen op stem. Destijds ook gekozen voor een 7-zitter. Is zeer effectief gebleken. Hebben zelfs een keer een auto uitgespaard om met 6 man naar Oostenrijk te rijden. Indien je met 7 man eropuit gaat is de bagagaruimte zeer beperkt.
Destijds ook gekozen voor 17 inch lm velgen. Oogt geweldig maar eerlijkheidshalve rijden de originele stalen velgen, waar ik in de winter mee rijd met winterbanden, een stuk fijner.
Mijn enige onkosten, buiten de reguliere beurten en Apk zijn geweest:
remblokken voorzijde (65.000 km)
nieuwe zomerbanden (75.000 km)
nieuwe accu (79.000 km)
kapotte oliepeilstokhouder (87.000 km en EUR 150,-- dat was dus minder)
Beurten, reparaties en apk's laat ik altijd uitvoeren door een Toyota garage. Geeft me toch meer vertrouwen. Wat een beurt kost kun je vooraf al zien op de Toyota website.
Bij de 90.000 km beurt is gebleken dat de waterpomp zweetplekken vertoont. Hier ik heb nog niets aan gedaan. Even afwachten maar.
De airco maakt nu ook tijdens het stationair lopen van de auto een bromgeluid. Hieruit blijkt dat er meerdere onkosten zitten aan te komen en dat een Toyota toch niet probleemloos blijft, wat logisch is.
*Update* Airco begon een hels kabaal te maken en bij controle bleek de aircopomp stuk te zijn. Het kostenplaatje bedraagt € 1700,--. Dit was een fikse tegenvaller en nadat ik de dealer erop aansprak dat ik juist voor dit soort zaken een Toyota had aangeschaft om zoiets niet mee te maken kreeg ik voor € 450,-- coulance. Bleef nog een groot bedrag over maar was een mooi gebaar van de dealer.
Ik ben zeer tevreden met de Verso en ben blij dat ik hem 6 jaar geleden aangeschaft heb. Vooralsnog heb ik geen inruilplannen. Maar dat het wederom een Toyota word zal zeer waarschijnlijk zijn.

Deze occasions zijn extreem: rijdende sigaren voor ultiem rijgenot in de open lucht

Tot 31 auto’s per laadpunt: ‘laaddruk’ verschilt sterk per gemeente

De allereerste Genesis-dealer van Europa staat in… Almere!

Bouwmarkten zien flinke stijging in verkoop jerrycans