Toyota Corolla 2.0 Hybrid Executive (2019) #2
Uitvoering | Corolla 2.0 Hybrid Executive |
Bouwjaar | 2019 |
Jaar van aanschaf | 2019 |
Mijn 20e Toyota: nooit meer dealer Louwman Haarlem
Na mijn Auris Hybrid 2013 werd het tijd voor de 20e opvolger, de Corolla 2.0 Hybrid. Een feestje, toch?
Helaas gekocht bij Louwman Haarlem, die dit feestje volkomen verpest heeft. In alle publicaties staat de rode Corolla met een zwart dak. De versie die ik wilde hebben had geen zwart dak, dus werd voorgesteld dat bij hun eigen spuiterij te laten doen, Louwman Schagen.
Na betaling kwam deze in de showroom onder een doek vandaan. Wat een slecht spuitwerk op het dak, vol stof. En overal kleine beschadigingen – en nog een A4-tje vol met nog meer ellende. Niemand wist natuurlijk hoe dat kwam.
Na twee maanden bakkeleien met Louwman Haarlem werd uiteindelijk een kleine vergoeding gegeven, die totaal niet in verhouding staat met de werkelijkheid.
Ik koos “eieren voor mijn geld” en heb de auto laten opknappen door lak-professionals, die het weer goed hebben gekregen.
Het feestje was verpest door Louwman Haarlem, dus voor mij: NOOIT meer Louwman.
Toyota is ook nieuw te koop bij Vetos-dealers.
De eerste kilometers
Na 19 eerdere Toyota's zou deze nieuwe Corolla hybrid (4) niet zo'n verassing meer zijn, het tegendeel is waar.
Een heerlijke auto en ik kijk er steeds weer naar uit om een nieuwe rit te kunnen maken.
Prima zitcomfort, stille auto, je voelt je er al snel in thuis.
Ook bij acceleratie is deze 2.0 versie stiller dan zijn 1.8 broertje. Hiervóór reed ik in de Auris 1.8 hybrid (3) uit 2014, die toch wat meer "loeide" bij een inhaalmanoeuvre.
De navigatie vind ik minder goed leesbaar dan die uit mijn Auris. Maar een pluspunt is dat Android Auto in 2020 ook in Toyota gaat komen. Ik wacht met veel belangstelling op de firmware-update die dit mogelijk gaat maken. Heb dit al in een Mercedes gezien, veel beter.
Volgens berichten zou dit in het voorjaar van 2020 operationeel moeten zijn.
Ook handig is de "parkeerplaats" voor de smartphone, die op die plek ook opgeladen kan worden. Als je telefoon die mogelijkheid niet heeft, kun je voor ca. 13,- een Wireless Charging Receiver kopen (GSM-net.nl) die het prima doet in deze auto.
De achteruitrijcamera is ook behoorlijk verbeterd, groothoek-beeld, erg handig als je elke dag achteruit de garage uit moet rijden en WhatsAppende fietsers moet ontwijken.
Mijn 20e Toyota - de Corolla 2.0 Executive Hybrid - een top auto!
PRIVATE LEASE Toyota Corolla

Toyota Corolla Touring Sports 1.8 Hybrid GR-Sport | Apple Carplay / Android Auto | Parkeersensoren voor/achter | Stoelverwarming | Keyless | Adaptive Cruise
- 2022

Toyota Corolla Touring Sports Hybrid 140 GR Sport
- 2023

Toyota Corolla Touring Sports 1.8 Hybrid Active | Climate Controle | Apdaptive Cruisecontrole | Camera |
- 2019