Toyota Corolla 1.6 Linea Luna (1999)

Toyota Corolla 1.6 Linea Luna (1999)

UitvoeringCorolla 1.6 Linea Luna
Bouwjaar1999
Jaar van aanschaf2005

Hij rijdt erg prettig, stuurt makkelijk en trekt goed door. Heeft een behoorlijke bagageruimte, en als je de achterbank inclusief zitting naar voren klapt heb je een vlakke vloer met veel laadruimte.

Vergelijking met voorgaande versies: Deze Corolla liftback rijdt nog wat vlotter en stuurt directer dan de Corolla sedan van 1997 die ik daarvoor had. De Corolla hatchback van 1988 reed ook prima maar had nog geen stuurbekrachtiging, en parkeerde daardoor wat lastiger.
Vergelijking met nieuwere versies: die zijn meestal zwaarder en hoger, en hebben minder zicht rondom. Ik vind deze lekkerder rijden dan de nieuwere Toyotas. Mijn huidige auto maakt minder lawaai dan de oudere, maar vanaf de 120 km/uur vind ik hem toch nog luidruchtig. De nieuwere versies zijn wat dat betreft wel beter.

De onderhoudskosten zijn tot nog toe erg laag. Die ervaring heb ik ook met voorgaande Toyota’s.
Een nadeel van dit model is de lage zithoogte achter, al heb ik daar in de praktijk weinig hinder van.

Het verbruik ligt op ongeveer 1:14, en sinds ik tot ’het nieuwe rijden’ ben over gegaan haal ik zelfs 1:15.

Bij de aanschaf heeft de garage nog een aantal onderdelen moeten vernieuwen (ruitenwisser, luidsprekers achter, een koplamp), maar dat deden ze zonder problemen.
Ik heb daarna een keer de accu moeten vervangen.
Hij verbruikt wel veel olie (ongeveer 0,5 liter per 1.000 km). Door het regelmatig bij te vullen is dit verbruik te beperken. Volgens de dealer is een verbruik van maximaal 1 liter per 1.000 km nog acceptabel, maar ik vind het wel lastig.

PRIVATE LEASE Toyota Corolla