Toyota Corolla 1.4 16v VVT-i Linea Terra (2002)

Uitvoering | Corolla 1.4 16v VVT-i Linea Terra |
Bouwjaar | 2002 |
Jaar van aanschaf | 2007 |
Auto ophalen
Onze polo diesel had te veel kilometers, er kwam onderhoud aan en met de verwachting dat wij minder kilometers gingen maken, zijn wij overgegaan tot aanschaf van de Toyota Corolla benzine.
Onze keuze is met name gebaseerd op reputatie van Toyota.
Eerste ervaringen zijn gewoon goed, auto voldoet aan verwachtingen.
Auto bevalt goed, bijna geen kosten tot nu toe.
Auto bevalt gewoon erg goed.
Wij hebben deze auto aangeschaft met het uitgangspunt betrouwbaarheid en dat klopt helemaal.
Tegen de verwachting in rijden wij toch nog 25.000 kilometer per jaar. 3 jaar terug wel eens gekeken naar het overstappen naar een diesel maar dit loonde niet genoeg.
In de 95.000 kilometer tot nu toe geen rare dingen. Gewoon het standaard onderhoud en de auto blijft het gewoon goed doen.
Met de huidige kilometer stand van 185.000 kilometer hebben wij pas de eerste hoge kosten aan deze auto. De remblokken voor en achter zijn op. Ook de remschijven aan de voorkant zijn vervangen. Maar dit is ook gewoon onderhoud.
De verwachting is dat wij deze auto nog minimaal 1 jaar blijven rijden.
Al met al zeer tevreden met deze Toyota, maar als ik één minpunt moet noemen is dat de motor. Deze heeft een te laag koppel, waardoor je behoorlijk toeren moet maken wil je accelereren. Voor de rest: Top auto.
Auto ingeruild
Na ruim 5 jaar en 130.000 km in de Toyota Corolla te hebben gereden, vandaag de auto ingeruild tegen een Honda Civic uit 2008.
De Corolla heeft eigenlijk nooit problemen gehad, enkel moesten de lampjes van de koplampen regelmatig vervangen worden. Eéns in het kwartaal was geen uitzondering.
De auto heeft het altijd goed gedaan, maar toch werd het tijd voor een ander.
Ik was altijd al gecharmeerd van de Honda Civic. Een mooi model en Japanse techniek, en dus op zoek gegaan. Uiteindelijk geslaagd in Zwolle voor een Civic in Sport uitvoering met een 2.2 diesel motor.
Hopelijk blijkt deze net zo betrouwbaar als de Toyota.
Zodra ik wat kilometers in de Civic heb gemaakt zal ik proberen een review te plaatsen.