Toyota Carina E 2.0 GLi (1993)

autoreview

Toyota Carina E

Signalement

UitvoeringCarina E 2.0 GLi
Versnellingen5, Handgeschakeld
Bouwjaar1993
Jaar van aanschaf1996
KM-stand bij aanschaf23.000 km
KM-stand laatst0 km
Disclaimer MyReview

De beschrijvingen en reacties in de rubriek Myreview Auto zijn gebaseerd op persoonlijke meningen en ervaringen van gebruikers. DPG Media probeert de authenticiteit van deze persoonlijke meningen en ervaringen zo goed mogelijk in te schatten, maar kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor de inhoud of de gevolgen van deze meningen en ervaringen. In Myreview Auto zullen zowel goede als slechte ervaringen worden geplaatst. DPG Media betaalt geen vergoeding voor de ervaringen of laat deze op een andere manier beïnvloeden. De redactie kan uitingen die niet voldoen aan de gedragsregels of onrechtmatig zijn te allen tijde aanpassen of verwijderen.

Het is niet toegestaan zonder toestemming van DPG Media de informatie van Myreview Auto te gebruiken voor of te verspreiden via andere media.

ERVARINGEN

+ Deze Carina E GLI 2.0 hatchback is goede reiswagen, prettig voor grote afstanden. Prima comfort met zat beenruimte voor- en achterin. Zaal van een bagagebak.
2.0 Motor trekt lekker fel. Stuurt zeer plezierig, beslist niet wazig. Redelijk stil, wel wat windgeruis boven de 100 kms.Veert wat stug, maar dat is een kwestie van smaak. Je voelt nu tenminste waarop je rijdt. Zeer betrouwbaar in de 8 jaar dat ik er nu mee rijd. Nooit problemen gehad, altijd in één keer starten, ook met vrieskoude motor. Verbruik: 11,5 kms/liter in de winter, 12,5/ltr. in de zomer. Olie: toen deze Carina jonger was (ca.70.000 kms) verbruikte hij wat meer dan nu, vreemd genoeg. Ik hoef nu nooit meer bij te vullen. De oude olie is bij controle altijd mooi helder.

- Vrij grote draaicirkel, weleens onhandig bij keren. Uitzicht naar achter is bij deze hatchback niet geweldig. Ik heb in die 8 jaar 2 keer een paaltje te pakken gehad.

- onhandige portiervakken, te smal, je kan er niet makkelijk bij. Achterin zitten helemaal geen vakken. Ook het middenconsolevak met armsteunklep is net te smal voor cassettedoosjes in de breedte. Daar is bij Toyota niet over nagedacht, maar ik neem ze dat verder niet kwalijk. Je moet wat te zeuren houden bij deze geweldige wagen!

Na deze Carina wordt het tzt. zeker weten een Avensis.

PROBLEMEN

Het interieurlampje brandde telkens door, volgens de dealer omdat behuizing daarvan te klein is. Maar dit is gepietepeuter vergeleken met de vele jaren dat ik er nu verder probleemloos mee rijd.

4,3
 • Betrouwbaarheid
  5
 • Prestaties
  5
 • Comfort
  4
 • Kosten
  3
 • Zou u weer een auto van dit merk kopen? ja

PRIVATE LEASE Toyota

Lezersreacties (0)

Reageren

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens