Toyota Aygo 1.0 12v VVT-i + (2006)

Toyota Aygo 1.0 12v VVT-i + (2006)

UitvoeringAygo 1.0 12v VVT-i +
Bouwjaar2006
Jaar van aanschaf2006

Na het grote fiasco met de Fiat Cinqecento (2x lekke koppaking in een jaar) heeft m’n moeder toch weer gekozen voor haar eerste automerk, Toyota. In het begin reed ik er ook veel in, maar nu heb ik een eigen auto (opel corsa 1.2 16v, 2000). De levering is wel mooi 2 maanden uigelopen, met als gevolg dat we nog 2 maanden met een apk-loze auto met lekke koppakking hebben rondgereden, thanx toyota.

De auto ziet er aan de voorkant erg leuk uit, maar aan de achterkant lijkt het alsof er wat vergeten is, de achterklep is geheel van glas en heeft een erg hoge tildrempel. Je kunt er ook net een boodschappentasje in kwijt.

De voorstoelen bieden met m’n 1.90 voor korte stukken veel te weinig steun. Volgens mij zijn ze dezelfde als het vorige model Yaris. Na 10 minuten rijden, krijg ik dan ook al last van m’n rug. (in m’n corsa heb ik nergens last van). Achterin zitten de stoelen zelfs beter en heb ik met m’n 1.90 nog voldoende ruimte, ik zit dan ook liever achterin.

Aan de gehele auto kun je duidelijk zien dat ze op zoveel mogelijk materialen hebben moeten besparen. Overal zie je metaal en er zitten zelfs maar 2 ventilatieroosters in!!! Zelfs m’n moeders Seat Marbella had er meer!!! Er zit helaas geen airco in, dus kies je voor wat meer ventilatie, maar dat gaat dus niet!. Wel heeft m’n ma voor het +pakket gekozen, dat houdt in wat extra’s, waaronder elektrische ramen. Helaas zit er voor de deur rechts, ook alleen maar bij die deur een knopje, erg knullig, je moet alsnog overhellen.

Het rijgedrag is voor deze kleine rakker echt super. Geen hobbelig rijgedrag, haalt gemakkelijk 150 en trekt lekker door. Doordat de versnellingen erg ver uit elkaar liggen, kun je pas laat overschakelen. Bij de 80 km/h heb je de neiging om terug te schakelen naar z’n 4, omdat ie zo weinig toeren maakt. M’n moeder is hier ook niet zo handig mee, ze trekt dan ook vrolijk door in de versnellingen, wat resulteert in een verbruik van 1 op 14. Volgens mij moet 1 op 20 ook haalbaar zijn.

Het ontbreken van een dashboardkastje is ook erg knullig en goedkoop, altijd overal zie je je rommel liggen en bovendien is dat echt niet meer van nu!!!!

Verder leuk autotje, als stadsautotje en kortje ritjes!!!

Mensen met reacties, leuk, hoor graag meer. En die stoelen zitten echt zo knullig, als je 1.90 lang bent, of nog langer als m’n broer en je bent redelijk breed, zit het voor geen meter!

Geen, het is tenslotte een Toyota!!!

Update 23-5-07
Geen problemen, motor is iets zuiniger, nu 1 op 15, heb m’n moeder wat instructies gegeven over ’het nieuwe rijden’. Binnenkort voor de 1e keer naar de garage, ben benieuwd.

Update 26-08-07
Auto is pas voor een beurt geweest, nog geen problemen, ook niet met radiodisplay o.i.d., volgend de garage gaan die snel kapot, die van ons gelukkig ’nog’ niet.

Update 20-06-08
Wegens de tekortkoming aan comfort en de goede inruilprijs hebben mijn ouders besloten een Yaris te kopenen de Aygo weg te doen. Ze kregen een erg goed inruilbod v/d toyotadealer (slechts 2500 euro afschrijving in 2 jaar!!!) en ze waren erg enthousiast over de Yaris. Ik had vanaf het begin af al aan gezegd deze aan te schaffen. Het worden een 1.3 16 executive, binnenkort meer.

Update 30-06-08
Inmiddels is de Aygo ingeruild en staat er een mooie Yaris voor de deur. Eindelijk een ’echte’ auto en Toyota. De deuren klinken niet als een blikken speelgoedautotje, maar als een echte auto, van binnen leren bekleding en afwerking, wat een vooruitgang. Overigens wil ik niet zeggen dat de aygo een waardeloze auto was, in tegendeel, hij heeft ons nog nooit in de steek gelaten.

7,0

PRIVATE LEASE Toyota Aygo