Toyota Avensis Wagon 2.0 D-4D-F Luna (2007)

Toyota Avensis
Toyota AvensisToyota AvensisToyota AvensisToyota AvensisToyota AvensisToyota AvensisToyota AvensisToyota AvensisToyota AvensisToyota AvensisToyota AvensisToyota AvensisToyota AvensisToyota AvensisToyota AvensisToyota AvensisToyota AvensisToyota AvensisToyota AvensisToyota AvensisToyota Avensis

UitvoeringAvensis Wagon 2.0 D-4D-F Luna
Bouwjaar2007
Jaar van aanschaf2007

Volledige historiek + kosten aan de roetfilter en

Na lang nadenken en twijfelen tussen de mazda 6 break en de toyota avensis wagon (luna), toch voor de Toyota gekozen.

De eerste indruk is dat dit een zeer gewillige en gebruiksvriendelijke wagen is. Zuinig in verbruik (6,6liter/100 km), en kwalitatief afgewerkt.

Aankoopprijs : 24600 euro's bij Cardoen, trekhaak inclusief.

15479 kilometer
eerste onderhoud bij Cardoen (bosch service), ik ben hier langs geweest omdat het eerste jaar onderhoud gratis was. Geen noemenswaardige problemen, enkel de armsteun nog eens laten opkuisen dit was beloofd, bij aankoop zat er een vlek op. Redelijk goed gelukt.

30695 km

voor de eerste maal naar de plaatselijk toyota verdeler gegaan voor groot onderhoud. Geen extra's buiten het herschrijven van de ECU (waarborg), kosten 350 euro.

44788 km

Kleine beurt, Niets speciaal te melden, kosten 230 euro

59699 km

Grote beurt, extra's voorste mistlicht (steenslag), batterij (waarborg) er leek nochtans niks mis mee, en ecu herschrijven.
kosten : 610 euro

60500 kilometer

Voorste banden, bf goodrich 240 euro

63138 kilomter

lampjes motermanagment, vsc en tractiecontrole beginnen te branden, direct naar de garage, uitgelezen; egr klep moet vervangen worden.
Nog net in garantie want omdat mijn toyota uit duitsland is ingevoerd heb ik maar 3 jaar waarborg ipv de gebruikelijke 5 jaar in België. kosten : waarborg

69181 kilometer

Nazicht vermogen; sinds de egr klep vervangen is heb ik problemen met het vermogen (verlies) tussen 1800 rpm en 2400 rpm.
na een wazige uitleg van de dealer bleek het om een vervuilde sensor te gaan. kosten; waarborg gekoppeld aan de egr klep. Wel 3 maal voor in de garage geweest.

74000 km

Eerste nazicht bij onafhankelijke garagist. De waarborg is toch gedaan dus waarom niet. Geen extra's, kosten : 150 euro

83495 km

Onderweg op reis, wederom compleet vermogenverlies, tegen 40km/h over de autostrade, eerste afrit genomen en naar de dichtsbijzijnde toyota garage. Uitlezen computer, vaststelling roetfilter is stuk, enkel te vervangen. Kosten 70 euro. Wagen laten slepen naar de toyota garage in de buurt (reisbijstand verzekering). Nieuwe garage trouwens want de vorige was kortelings zijn licentie van toyota verloren na onregelmatigheden.

PS; Vervangwagen: Golf 6, full option 1,2 tsi (geweldig autootje)!

Bij verder nazicht bleek er ook een injector stuk te zijn en moesten deze alle 4 vervangen worden. Kosten van de roetfilter en injectoren vervangen ; 3380 euro.

83870 km

Amper een week na de vorige kosten is de roetfilter blijkbaar terug stuk. De wagen direct terug naar het toyota service punt gedaan. een week binnengestaan, helemaal binnenstebuiten gekeerd, niets gevonden. Experts van Toyota België erbijgehaald. Die heeft iets speciaal gedaan met de computer aan de auto tijdens het rijden, problemen zijn opgelost. De garagist was wel zo fair om me enkel een forfait aan te rekenen van 3 werkuren. kosten : 150 euro.
Bedankt voor het begrip van de nieuwe toyota hersteller.

Conclusie van de garage en van een andere garage om te dubbelchecken; u doet te veel korte stukken.
Een bittere pil om te slikken, en we denken serieus over een andere wagen en terug een benzine.

28/12/2010 De beslissing is genomen en we hebben een andere wagen gekocht (opel zafira 1,8 cosmo). De problemen van de laatste maand en het gebrek van de garantie en het vooruitzicht op nog verdere grote kosten in de toekomst heeft ons tot deze beslissing gebracht.

Overnamewaarde van de Toyota Avensis Wagon Luna was 11500 euro na 3 jaar en 11 maanden en 88500 kilometer. Verlies genomen, bittere pil doorgeslikt en hoop op beter nu.

5,5
  • Zou u weer een auto van dit merk kopen? nee