Toyota Avensis Wagon 2.0 D-4D-F Luna (2007)

Toyota Avensis Wagon 2.0 D-4D-F Luna (2007)

UitvoeringAvensis Wagon 2.0 D-4D-F Luna
Bouwjaar2007
Jaar van aanschaf2007

een nieuwe auto kiezen.. altijd een beetje zoeken. Van het bedrijf kreeg ik 600 €/maand ter beschikking (incl 50% vd BTW).
Lijstje:
1. Volvo V50 2.0 - kinematic
2. Toyota Avensis Wagon
3. Peugot 407
4. Opel Vectra of Zafira

De Volvo bleek niet haalbaar binnen het budget. Toyota had een interessant pack met navigatie & cruise (zie verder). De Peugot viel af tijdens de testrit, onvolvoende overzicht over de wagen. De Opel Vectra 1.9 viel best mee en uiteindelijk gaf Opel het meeste opties/value for money. (navigaite, leder, cruise, parkeersensoren)

Toch koos ik voor de Toyota Avensis Wagon:
Wegens de degelijkheid, de afwerking, de 2 liter motor en de nabijheid van de dealer.

Beschrijving:
Toyota Avensis Wagon 2.0 4D4 Luna Traveller uitvoering (beperkte serie)
GPS Navigatie met kaarten - cruise - getinte ruiten (blijkt een film te zijn die men komt plaatsen in de garage) - trekhaak 13p - bluetooth car kit (gekozen voor nieuw systeem Mr Handyman) - 17’ velgen (deel van het pack)
bijgekocht: vloermat koffer, kapstokken, 12V stopkontact in koffer

Eerste observatie:
Het is natuurlijk allemaal nog nieuw, maar de eeste indrukken zijn heel goed. Het voelt goed om altijd nog een paar pk achter de hand te hebben (onder de voet). Verder valt het op dat de wagen heel stil is op de weg. Ik ben minder aan het weggedrag van de 17’ velgen & dito banden, deze geven een iets hardere wegligging en minder demping.
De GPS werkt aardig, even wennen natuurlijk. De plaats onder de luchtroosters vind ik minder geslaagd. Om op de kaart te kijken moet je je blik afwenden. Anderzijds zijn er hele goeie details van de kruispunten en een duidelijke voice instructie. Wel enkel nederlands gesproken, geen vlaams beschikbaar :(.
De hendel van de cruise staat een beetje ongelukkig heb meestal even de ruitenwisser mee, maar dat zal wel wennen zeker.

Vervelend is het hevige geluid als je de gordel niet aan hebt. vb om achteruit in mijn garage te rijden dien ik de gordel vast te klikken of er komt een heel dwingende piep op me af... dat had ik graag anders gewenst. Bij normaal rijden, stoort het me niet want ik doe toch steeds de gordel om.

Evenzo de parkeersensoren kunnen niet uitgeschakeld worden. Bij het monteren van een fietsenrek of slepen van een Caravan komt er een helse piep bij het achteruitrijden. ... bij mijn Volvo kon ik dit gewoon uitschakelen, een gemiste kans.
Aangenaam verrast was ik van de opbergvakken in de koffer onder de mat, best aangenaam en praktisch.

Misschien schrijf ik ooit nog eens een update...
deze bijdrage als dank voor diegenen die me hielpen een keuze te maken via hun review.

geen