Toyota Avensis Wagon 1.8 16v VVT-i Luna (2008)
Uitvoering | Avensis Wagon 1.8 16v VVT-i Luna |
Bouwjaar | 2008 |
Jaar van aanschaf | 2008 |
Nog niet overtuigend
De Avensis station was voor mij geen keuze die werd ingegeven door het hart. Het was een keuze van het hoofd. Voor bijna hetzelfde bedrag als ik voor een Fors Focus Station kwijt zou zijn kon ik deze Avensis Station plus SatNav, lederen bekleden en stoelverwarming rijden. Die keuze was eenvoudig.
De keuze voor tussen sedan en station werd door mijn vriendin gemaakt: "Als die toch lelijk is, kunnen we net zo goed de station nemen!".
Twee dingen vallen mij tot noch toe op: de stoelen en het verbruik.
Ik vind de stoelen goed maar niet uitmuntend, ik heb het gevoel dat mijn vorige auto (Opel Astra uit 2007) beter met mijn lengte (1.87m) om kon gaan en dat de stoel beter in een makkelijke positie te manoeuvreren was. Maar neemt niet weg dat dit nog wel voldoet in de Avensis.
De motor is niet bijster snel -ik ben blij dat ik niet de 1.6 heb gekozen-, maar is ook niet zuinig. Ik heb nu in de wintermaanden ongeveer 7.8L/100KM gereden. Dat is een stuk meer dan dat ik had verwacht. Ik ben benieuwd hoe dit zich in de zomermaanden gaat ontwikkelen.
Maar ik moet eerlijk en reëel blijven. Ik wist het al toen ik er aan begon: de Avensis is een trouwe kracht die nergens negatief uitpakt.

Toyota Avensis Wagon 1.8 VVTi Luna Business | Leder + Clima + Stoel verw. nu € 2.975,-!!!
- 2008

Toyota Avensis Wagon 2.0 VVTi Executive | Youngtimer | 1e eigenaar | Trekhaak | Dealer Onderhouden |
- 2006

Toyota Avensis 2.0 VVTi Executive Business -VOLLEDER-STOELVERWARMING-NAVI-KEYLESS-CRUISE-CLIMA-PDC ACHTER-MEMORY SEAT-DEALER OH!
- 2009