Toyota Avensis 1.8 16v VVT-i Linea Luna (2005)

Toyota Avensis
Toyota AvensisToyota AvensisToyota AvensisToyota AvensisToyota AvensisToyota AvensisToyota Avensis - interieur

UitvoeringAvensis 1.8 16v VVT-i Linea Luna
Bouwjaar2005
Jaar van aanschaf2009

Toyota Avensis

Inmiddels zo'n 6000 km gereden met deze auto, waaronder een vakantie naar Frankrijk. Hieronder mijn ervaringen:

Exterieur: ik heb de auto gekocht in een antraciet grijze kleur (ash grey), deze kleur past goed bij de auto. De auto is voorzien van 16 inch lichtmetaal. Verder geen fratsen.

Interieur: dit kun je het beste omschrijven als functioneel, maar een tikkeltje saai. Alle knoppen zitten op een logische plaats.
De stoelen zitten echt heel goed en een goede rijpositie is makkelijk te realiseren.
Het is een zgn business edition, dus met geintegreerd navigatiesysteem. Dit systeem werkt perfect en is zeer makkelijk te bedienen. Daarnaast is de auto voorzien van dual climat control, aut. dimmende binnenspiegel, regensensor, esp en automatisch inklapbare buitenspiegels.

Vreemd genoeg zit er geen cruise control op deze destijds meest luxe variant van de Avensis. Een misser wat mij betreft. Een groot pluspunt is de kwaliteit van het geluid van de audioinstallatie, dit is echt geweldig! (alleen zit er ook een cassettespeler in, wie heeft dit nog nodig tegenwoordig???)

Ruimte: Het is een behoorlijk grote auto, wat zich vertaalt naar een zee aan binnenruimte. Met inparkeren is het wel eens lastig dat de auto geen parkeersensoren heeft.

Rijeigenschappen: de demping en vering is afgestemd op comfort, zonder dat de auto zompig aanvoelt. Het is geen bochtenridder, maar de wegligging is goed genoeg. Het is vooral een auto om relaxed mee te cruisen. Vanwege de uitstekende isolatie en stille motor is het een oase van rust in de cabine.

Verbuik: 7.2 l / 100km, vind ik netjes voor een auto van dit formaat.

Problemen: geen

Eerste grote beurt

Onlangs heeft de Toyo de eerste grote beurt (sinds ik eigenaar ben) gehad. Er zit een hinderlijk krakend geluid in de koppeling en een van de stootstrips op de deur moet worden vervangen. Voor beide zaken moet de auto nog een keer terug. Verder geen problemen.

Wat wel opvalt is dat de auto vrij veel rammeltjes, kraakjes etc. vanuit het dashboard en de deurpanelen produceert. Met mijn eerdere toyota's heb ik daar eigenlijk nooit last van gehad, maar hier moet ik maar mee leren leven.