Toyota Auris 1.8 Full Hybrid Aspiration (2011)

Toyota Auris
Toyota AurisToyota Auris HSDToyota Auris HSDToyota Auris HSDToyota Auris HSDToyota AurisToyota AurisToyota AurisToyota AurisToyota AurisToyota AurisToyota AurisToyota AurisToyota AurisToyota AurisToyota AurisToyota AurisToyota AurisToyota AurisToyota AurisToyota AurisToyota AurisToyota AurisToyota AurisToyota AurisToyota AurisToyota AurisToyota AurisToyota AurisToyota AurisToyota AurisToyota AurisToyota AurisToyota AurisToyota AurisToyota AurisToyota Auris HSDToyota AurisToyota AurisToyota AurisToyota AurisToyota AurisToyota Auris

UitvoeringAuris 1.8 Full Hybrid Aspiration
Bouwjaar2011
Jaar van aanschaf2012

voorloop hybride

vanwege de belastingen en omdat we nog maar 1 kind thuis hebben wonen besloten tot een 14% auto, belangrijkste voorwaarden: automaat, redelijk ruim om toch alle drie de kinderen mee te kunnen nemen en 14%. Blijven er drie auto's over, Toyota Prius, Toyota Prius Wagon en Peugeot 508. De laatste is het geworden, vanwege het uiterlijk, het plastic interieur van de Prius en de mensen die er in rijden, gemiddeld ouder, gereformeerder en/of geiten haren sokken. Beetje gechargeerd, je ziet steeds meer zakelijke rijders in een P.

Enfin als voorloopwagen een hybride gevraagd, werd dus de Auris.Ik denk de goedkoopste uitvoering, dus weinig luxe. De hybride aandrijving sprak mij wel aan, snel, veel trekkracht en toch echt zuinig. In sportstand trekt de Auris verbazingwekkend hard op. in eco en ev is dat uiteraard veel minder

Op de een of andere manier wordt je enorm gedreven om zuinigheidskampioen te worden. Dus zoveel mogelijk EV rijden, op tijd van het gas af, voorzichtig remmen zodat zoveel mogelijk energie wordt opgeslagen de meter in Eco proberen te houden etc. Dat laatste is niet altijd mogelijk tenzij je accepteert dat het versnellen naar 120 km/u bij het invoegen, meer dan 30 seconden neemt. Over 5.000 km ben ik gekomen tot 1 op 19,5 km. Mooi cijfer, maar bij lange na niet wat de fabriek opgeeft. Ik denk niet dat het mogelijk is veel zuiniger te rijden dan dit.

Ik vraag me zelfs af of iedere andere kleine auto niet vergelijkbare cijfers kan halen als je zo bewust rijdt.

Verder is er over de Auris niet veel te vertellen, alles werkte gedurende 6.000 km, geen storingen, beetje lawaaiig, erg kleine bagageruimte, (maar ik kom uit een hele stille en ruime Espace).

Kortom een prima degelijke en zuinig auto. Deze week wordt de Peugeot 508 Hybrid4 geleverd die zal ook zeker de 1 op 27 niet halen, maar wel de 14% :).

• Zou u weer een auto van dit merk kopen? nee