Tesla Model S P90D (2016)
| Uitvoering | Model S P90D |
| Versnellingen | 1, Automaat |
| Bouwjaar | 2016 |
| Jaar van aanschaf | 2016 |
| KM-stand laatst | 3.000 km |
Geweldenaar
Na gedegen onderzoek is mijn keuze gevallen op de Tesla P90. Na diverse proefritten in een 5 serie, E klasse en A6 bleef de wijzer hangen op de Tesla. In meerdere opzichten een geweldige auto. Waar de A6 al vrij snel afviel vanwege rijdgedrag en aanhoudende schandalen bij VAG, pasten de 5 serie E klasse en Model S me als een handschoen. Toch heb ik uiteindelijk gekozen voor de Tesla. Qua konstruktie, onuitputtelijke noviteiten, prestaties, ruimteaanbod, rust, en handling overtreft de wagen alles wat er in dit segment te koop is.
De mijne is rood met een pianolak interieurafwerking en alcantara hemel/ dashboard afwerking. Voor de middenconsole heb ik een custommade oplossing laten maken met extra opbergruimte onder 2 rolluikjes. Een absolute aanrader. Erg praktisch en prima harmoniërend met de rest van het interieur.
De eerste paar duizend kilometers met erg veel plezier afgelegd. Ik verval in superlatieven als ik over de acceleratie begin, dus dat laat ik achterwege. Dat is genoegzaam bekend. Ik heb voor de aanschaf regelmatig in een p85 gereden, dus was er al een beetje aan gewend. Het probleem van range anxiety heb ik zelden ervaren. Met deze wagen regelmatig diep duitsland in gereden. Het systeem van laders is toereikend en de Tesla leidt je er tijdig heen. Een kopje koffie of lunch moet toch gebeuren, dus meteen even laden.
Deze P95 is weer een stukje beter merk ik. Nog stiller, strakkere afwerking van plaatdelen. Ze leren snel bij Tesla. Vooralsnog verder geen bijzonderheden te melden. Oja. Voor aanschaf bij laadpunten regelmatig met andere Tesla rijders gesproken. Geen 1 wanklank vernomen, ook niet mbt service/garantie zaken. Dat was mede een doorslaggevende reden. Zeer blij met deze stap. Elke dag genieten.
Ontdek deze auto's in de occasionvergelijker

Tesla Model S Long Range 422 Pk | Panorama dak | Adaptive Cruise | Stoel Verwarming | Achterbank Verwarmd | Climatronic | Navigatie | Luchtvering | 19 Inch
- 2020

Tesla Model S Long Range | Zeer nette staat | SOH 86.5%
- 2020

Tesla Model S 100D Performance | Ludicrous + 681 PK | Stoelkoeling | Carbon | Premium geluid | Premium Sound | CCS | 2.5 Comp.
- 2018