Tesla Model 3 Standard Range Plus (2019) #6

Tesla Model 3 Standard Range Plus (2019)

UitvoeringModel 3 Standard Range Plus
Bouwjaar2019
Jaar van aanschaf2019

Tesla model 3 standaard range+

[Tesla referrallink verwijderd. Dit is niet toegestaan, zie de huisregels. - moderatie.]

Ik heb de model3 nu een kleine 2 maanden en inmiddels 4800 km ermee gereden. Begin augustus een akkoord gekregen op het leasecontract en 16 september mocht ik de auto ophalen in Tilburg. Wat een ervaring is dat zeg!!! Met de trein van Hoofddorp, via Rotterdam, naar Breda en het laatste stuk met de bus naar Tilburg. Vanuit de verte zie je de grote fabriekshal van Tesla al opdoemen. Via de rode loper wordt je binnengehaald en waar 3 aardige dames , achter de grote witte receptiebalie, je welkom heten. Hier worden al gegevens gecheckt en mag je plaatsnemen in de lounge met uitzicht op de grote werkplaats. Wat een, niet te omschrijven, gevoel! Alles strak wit, opgeruimd, georganiseerd en immens groot. De nieuwe auto's komen, veelal in de beschermfolie, aan je voorbij rijden op een hele lange lopende band (lijkt wel één grote carwash). In een behoorlijk tempo worden door 4 mensen de folies eraf gepeuterd, de ruitenwisser bladen en de kentekenplaten erop gemonteerd. Twee mensen gaan in een razend tempo de auto rondom na-poetsen. Na 15 minuten krijg je een seintje dat je auto klaar voor "overdracht" staat. Een jongedame loopt met je mee naar de parkeerplaats aldaar je een korte uitleg krijgt over de auto en de diverse instellingen. Uit veiligheid wordt de auto in de "chill modus" gezet zodat je even kunt wennen aan de snelle acceleratie. Ik had vooraf alle instructiefilms al bekeken dus ik was redelijk op de hoogte van de functies. Om half elf was de Tesla 3 nu echt in mijn bezit en kon ik ermee vandoor. De accu was voor 45% opgeladen dus dat was wel een dingetje want ik had wat vervolg afspraken op die dag staan. Snel een Fastned account aangemaakt zodat ik onderweg al ergens kon opladen. Dit opladen (en wachten) is trouwens ook een feestje met al die games en apps. Het rijden kon beginnen.....Wat een gevoel.... onbeschrijfelijk!! Ik heb de T3 nu ca 2 maanden maar het blijft een feest om er in te rijden. Ik rijd er elke dag zo'n 45 km woon-werk mee excl. project bezoeken. Opladen kan op mijn werk, langs de grachten en in binnenstad A'dam, bij veel kantoorgebouwen, winkelcentra en bij ons in de straat (gemeente oplaadpunt). Ik kan er circa 335 km meerijden en dan laad ik de accu tot 80% op. Het is een andere manier van rijden dus je moet je langere ritten en stops van te voren gewoon goed plannen. Als je dit goed beheerst dan kun je vrijwel op alle locaties (snel)opladen. Regelmatig krijgen wij Tesla updates en ook dat is een heerlijk gevoel. Gratis en voor niets wordt je auto op afstand aangepast en verbeterd. Het vermogen wordt binnenkort opgeschaald en Netflix, YouTube, Caraoke en Spotify zijn recentelijk al toegevoegd. Het is echt genieten om te rijden in T3.

PRIVATE LEASE Tesla Model 3