Suzuki Swift (2011)
Bouwjaar | 2011 |
Jaar van aanschaf | 2023 |
Niet zo zuinig als gedacht
We hebben nu deze Suzuki anderhalf jaar. We kochten deze auto omdat we dachten dat deze zuinig zou zijn. We gingen half jaar geleden verhuizen van Veenendaal naar Alkmaar en dat kost wel wat kilometers. Tevens heeft deze een trekhaak zodat we een aanhangwagen(tje) konden trekken. Ook de fietsendrager ging er vaak op zodat we in Alkmaar konden fietsen. In de weekenden toen er geklust moest worden, werd de Suzuki vol geladen. Met een volle tank zou je 560 kilometer kunnen rijden. We redden het dus net niet om 2x heen en weer te rijden. Nu we in Alkmaar wonen en ik in Beverwijk werk (4x 57 km, 4daagse werkweek) plus in het weekend soms een lange rit. Is wekelijks tanken een must. Mij valt op dat de actieradius na tanken een rooskleurige voorspelling is, maar mate 2 dagen intensief gaat het rap met de kilometers. Bij lange ritten zitten de stoelen niet meer fijn. De vering van de auto is nogal stug en bij enkele grote drempels kan je volledig door de war geschud worden. Zelfs bij lage snelheden lijkt het soms alsof je een lekke band rijt als je een drempel tegen komt. Verwacht ook geen ruimtewonder. Vier volle ah tassen passen net in de kofferbak.
- Zou u weer een auto van dit merk kopen? nee
PRIVATE LEASE Suzuki Swift