Suzuki Swift 1.2 Bandit Stop Start (2013)

Uitvoering | Swift 1.2 Bandit Stop & Start |
Bouwjaar | 2013 |
Jaar van aanschaf | 2014 |
Fijne Swift.
Dit jaar deze Suzuki Swift gekocht, als vervanging van onze Ford Ka.
Reden hiervoor was dat de Ka toch wel erg weinig binnenruimte bood, en we na diverse vorige Suzuki's (Swift's en Alto's)graag weer terug wilden naar dit merk.
Na wat rondneuzen bij diverse dealers hebben we bij de Suzuki dealer 'Autoservice Eefde' te Eefde deze Swift gevonden.
Het betrof een demo-auto, wit, met een blauw dak, en opgeleukt met het nodige plastic rondom.
Over deze Swiffer: Het is precies wat we er van verwachtten, een fijne ruime auto, met o.a. airco en verwarmde stoelen.
Onder de kap een ongeblazen 1.2 4-cylinder met 90 pk, die typisch japans pas echt wakker wordt als je wat hoger in zijn toerengebied komt.
Het verbruik is tot nu toe netjes, 1:15 bij veel korte stukjes. Dat haalde de Ford Ka niet. Bij langere stukken zal het verbruik ongetwijfeld nog wat lager liggen.
We verwachten weer een probleemloze auto te hebben aan deze Swift, maar goed, het blijft een apparaat.
Via deze review zal ik jullie op de hoogte houden hoe dat in de praktijk zal verlopen.
Probleemloos tot nu toe.
update
De achterbumper is overgespoten, nadat deze een tikje heeft gehad bij een kleine aanrijding.
De voorbanden worden er niet beter op, zo tegen de vakantie maar eens vervangen voor een paar nieuwe.
Verder geen bijzonderheden.
update
We swifferen probleemloos door.
Inmiddels ook een retourtje Oostenrijk gedaan met deze rakker en dan merk je op de echt steile bergwegen dat een beetje meer power welkom zou zijn. Voor de rest geen op- en aanmerkingen. Ook is de 1e APK keuring geweest, en zoals verwacht probleemloos verlopen. Nog steeds zeer tevreden!
afscheid van deze topper
Topwagentje dit, geen enkel probleem, lekker zuinig en toch sportief.
Deze week de auto ingeruild op een nieuwe Swift bij mijn vaste dealer.
De volgende eigenaar wens ik veel succes en veel veilige kilometers toe!
- Betrouwbaarheid5
- Prestaties4