Suzuki Swift 1.0 GLS (1998)
Uitvoering | Swift 1.0 GLS |
Bouwjaar | 1998 |
Jaar van aanschaf | 2007 |
Wat me bevalt aan deze auto is dat hij vrij compleet is, stuurbekrachtiging,2 airbags,centrale vergrendeling,electrische ramen en spiegels,bumpers in kleur.
In de stad kan je heel goed/vlot meekomen maar op de snelweg heb je voor het inhalen wat meer tijd nodig, als je eenmaal op snelheid bent rijd ie prettig.
Het sturen gaat fijn,schakelen gaat ok, de wegligging/comfort is wel redelijk, maar oneffenheden in de weg voel je wel goed.
Je zit in de Swift erg laag, niet voor iedereen handig.
Ik ben niet zo lang (1.76m) maar hou vrijwel geen hoofdruimte over, het dashboard en andere plastic delen rammelen soms nogal,
de kofferbak is niet heel erg praktisch hoge tildrempel en rand)
Sommige knopjes zitten op lastige plaatsen en zijn slecht te zien, of zijn gewoon onhandig...bijv. de bediening van de achterwisser gaat met een knopje i.p.v. met de hendel aan het stuur???
Ik heb de auto gekocht toen ie 9 jaar was, inmiddels is ie 11.
Vanwege slijtage heb ik al best wel wat extra kosten gehad,maar dat is eigenlijk ook niet zo vreemd gezien de leeftijd.
De auto is technisch 100%, de carrosserie is dat niet helemaal omdat de (rode) lak een beetje aan het verschieten is(dak/motorkap) en op de bumper een beetje aan het afbladderen is, wel jammer...
Maar geen roest !
Ik laat de auto dealer onderhouden.
PROBLEMEN / ONDERHOUD
Problemen/Onderhoud:
29-6-07 Homokineeth vervangen links buiten
27-12-07 Onderhoudsbeurt/apk,Distributieriemen v-snaren vervangen,vocht uit achterlicht gehaald,stadslicht rechts vervangen, 2 nieuwe banden
29-2-08 Uitlaat Achterdemper kapot en vervangen
23-12-08 Onderhoudsbeurt/apk, koppeling afgesteld, r.stoel vastgezet, bougies vervangen, radiateur versleten dus vervangen .
PRIVATE LEASE Suzuki Swift