Suzuki Swift 1.2 Bandit Stop & Start (2012)

Suzuki Swift 1.2 Bandit Stop & Start (2012)
Suzuki Swift 1.2 Bandit Stop & Start (2012)Suzuki Swift 1.2 Bandit Stop & Start (2012)Suzuki Swift 1.2 Bandit Stop & Start (2012)Suzuki Swift 1.2 Bandit Stop & Start (2012)Suzuki Swift 1.2 Bandit Stop & Start (2012)Suzuki Swift 1.2 Bandit Stop & Start (2012)

UitvoeringSwift 1.2 Bandit Stop & Start
Bouwjaar2012
Jaar van aanschaf2024

Swift als opvolger voor de Fiesta

Helaas was de Fiesta (2013) vroegtijdig overleden (zie ook mij review op Autoweek van de Ford Fiesta), dus moest er (snel) een vervanger komen. Per toeval stuurde een maatje van mij een appje dat hij per 8 April een lease auto kreeg en zijn Suzuki Swift dan ging verkopen. Ik zie direct, die wil ik dan wel overnemen want we hebben zsm weer en betrouwbare auto nodig.

Zo gezegd zo gedaan en hebben de Swift overgenomen met 133.000 km en dealeronderhouden. We zijn de 4de eigenaar en de Swift ziet er voor zijn/ haar leeftijd nog erg goed uit.

De eerste ervaring is toch wel anders dan een Fiesta.
zo rijdt de Swift wel stugger en schakelt de versnellingsbak wel zwaarder in verzet dan een Fiesta.
Bij een Fiesta ga je met een warm mes door de boter als je schakelt, maar in een Swift voel je elk verzet, soort "klak klak" gevoel.
Maar desalnietemin rijdt de Swift lekker en we zijn erg blij met de auto.
Na de eerste tankbeurt kwamen we uit op een gemiddelde van 1:17, dus niet verkeerd lijkt mij.

Ik zal ook deze review netjes bijhouden zolang de swift in ons bezit is.

Grote onderhoudsbeurt

De Swift naar de dealer gebracht voor een onderhoudsbeurt en APK.
Volgens het schema moest het een grote onderhoudsbeurt zijn met wisselen van alle filters en remvloeistof.
Tevens een verse APK.
Alleen 1 stadslichtje was defect dus zijn ze allebei preventief vervangen en kunnen we weer 1 jaar zorgeloos rondrijden.

PRIVATE LEASE Suzuki Swift

Suzuki