Suzuki Celerio 1.0 Comfort (2017)
Uitvoering | Celerio 1.0 Comfort |
Bouwjaar | 2017 |
Jaar van aanschaf | 2017 |
Eindelijk weer een eigen auto
Daar is ie dan! Mijn eigen auto en wel de Suzuki Celerio :)
Mijn vorige werd total loss gereden, terwijl ie geparkeerd stond. Krap 6000 voor terug gekregen. Daarmee kon ik niet hetzelfde voor terugkopen, aangezien ik erg zuinig met mijn auto omging. Op zoek naar een nieuwe auto was de Nissan Pulsar mijn nummer één, helemaal die GTversie, 190pk, wow....
Maar nu 9 maanden later, koos ik voor de Celerio, 68pk...
Wegens omstandigheden moest ik nu een auto halen, had liever gewacht tot begin volgend jaar.
Vandaag dus opgehaald. Heb er al proef meegereden. De handbak en automaat. Eerste kennismaking was toen mijn leenauto (van mijn ouders) naar de garage moest. Kreeg de Celerio automaat mee als vervangend vervoer. Het eerste wat me opviel, hé man, dashboard is erg mooi, strak, geen poehaa, Het rijden was lekker relaxed. Ruim voor zo'n klein autootje. Dito achterbak en achterbank.
Paar weken later proefrit gedaan met de handbak. Keuze is toen gemaakt. Een dikkere auto is leuk, maar de Celerio biedt gewoon wat ik nodig heb. Rijdt leuk. Voldoende ruimte en op den duur ook een wat ruimere portemonnee als je de besparing niet uitgeef aan iets anders natuurlijk. Lage wegenbelasting, 55 ipv 150 per kwartaal. Is geheid zuiniger dan mijn vorige auto.
Heb hem pas vandaag, kan dus nog niet veel vertellen, vandaar ook dat geouwehoer hierboven. Wat niet werkt, is het stop/start systeem. Dealer gebeld en kreeg te horen, dat accu nog niet goed genoeg is opgeladen. Ben benieuwd of dat zo is. Na eerste tankbeurt meer hierover en tevens zal ik zijn verbruik gaan registreren.
Doei :)
100 km gepasseerd en jawel, stop start doet het. Range was bij dag 1 239km, nu opgelopen naar 411km en nog steeds volle tank, lol