Suzuki Alto GLS (1994) #4
Uitvoering | Alto GLS |
Bouwjaar | 1994 |
Jaar van aanschaf | 2006 |
Het is een simpel no-nonsens vervoersmiddel voor in de stad. De snelweg is niet echt de place to be voor de Alto. Vanaf 100 km p/h bereid je je er op voor voor de take off zoveel herrie maakt ’ie. Het is allemaal simpel en plastiek. Alles rammelt, beeft en maakt herrie. Een naar vervoersmiddel zou je bijna zeggen als je het zo leest...
Maar in tegendeel! Het is een wereldvervoersmiddel (maar dan ook niet meer dan dat)! Goedkoop 2e hands aan te schaffen, kost nagenoeg niets in de wegenbelasting en verzekering is een lachertje. Tel daarbij op dat het verbruik varieert tussen de 1 op 15 als je hard aan het trappen ben in de stad tot 1 op 20 als je gewoon rustig van a naar b rijdt buiten de stad! Je moet alleen voor lief nemen dat het een hoop herrie maakt en het simpelweg geen comfortabele reisauto is. De techniek is briljant in al zijn eenvoud en bulletproof en de auto is tot de 50 a 60 km p/h nog best vlot. Voor de Alto moet alleen niet te lang zijn. Met mijn 1 meter 88 heb ik het gevoel dat ik ’m aantrek in plaats van dat ik in een auto stap. Dit is de reden waarom ik de Alto weg heb gedaan (met enigzins pijn in het hart, was alweer een jaar of vier in de familie, waarvan de laatste paar maanden in mijn bezit).
Koelwaterslag lek -> is vervangen en kostte niets (mijn vader werkt in een garagebedrijf).
Enige eigenaardigheid is dat er een bus van de versnellingsgeleider van de derde versnelling versleten is. Hierdoor moet je wat zoeken naar de derde versnelling, alleen na gewenning hiervan is het geen enkel probleem! De auto heeft dit al zolang als ’ie in de familie is. Verder is het technisch gezien een vrijwel probleemloze auto.