Suzuki Alto 1.1 GLX (2005)

Uitvoering | Alto 1.1 GLX |
Bouwjaar | 2005 |
Jaar van aanschaf | 2005 |
Ingeruild voor Opel Agila 1.0 Edition LPG
Na bijna 6 jaar is de knalgele Suzuki Alto ingeruild voor een nieuwe Opel Agila 1.0 Edition LPG. Met mijn jaarkilometrage van 30.000 km per jaar is tot nu toe iedere 3 jaar een nieuwe kleine auto gekocht en de oude doorgeschoven naar mijn vrouw.
De Suzuki Alto 1.0 GLX is goed bevallen en heeft probleemloos zijn kilometers gemaakt. Eenmaal heeft de accu het begeven, maar de rest is gewoon de normale beurten geweest.
Bij de APK van 4 jaar werd er geconstateerd dat een van de achtergordels niet door de APK kwam. Dit komt door de ongelukkige manier dat de achtergordel tussen de achterbank kan komen. Een heel klein beschadiging is al reden tot afkeur ;-( En dit kostte meer dan 200 euries! Die constructie had Suzuki beter anders kunnen maken, zodat dit niet zo gemakkelijk kon gebeuren.
De Suzuki Alto is een beetje spartaans (voor velen ook saai), maar is zuinig en brengt je probleemloos van A naar B. Ik heb ongeveer 67.000 km precies het verbruik bijgehouden en kwam op een gemiddelde van 1 op 22 uit!
Vergeleken met de Cuore (mijn andere auto) is de Alto wat strakker geveerd. En de Cuore heeft een fijne hoge zit, terwijl je bij de Alto veel lager zit. het is maar wat je fijn vindt. Je kunt goed strak rijden met de Alto en een kleine auto is erg handig (op de weg en met parkeren).
De APK na 6 jaar kwam in aantocht en enkele kosten waren in aantocht. Ik ben bang dat ook de andere achtergordel niet door de APK keuring komt, de distributieriem moet vervangen worden, 4 nieuwe banden. Oftewel, ik heb besloten om de Alto in te ruilen voor een nieuwe Opel Agila 1.0 Edition LPG. Met mijn 30.000 km bespaar ik zo toch weer meer op brandstofkosten en ook zijn de Cuore en Agila wegenbelasting vrij.
De afschrijving is ongeveer 1000 euro per jaar geweest, dus dat is goedkoop autorijden met een zuinig verbruik erbij en weinig wegenbelasting.
Al met al een betrouwbare auto die ik iedereen zou kunnen aanraden. Verwacht niet teveel comfort, maar om van A naar B te komen een uitstekende (goedkope) keus.