Subaru Outback 2.5i Premium (2018)
Uitvoering | Outback 2.5i Premium |
Bouwjaar | 2018 |
Jaar van aanschaf | 2019 |
Voor het eerst een Subaru
Voor het eerste een nieuwe auto gekocht. Hiervoor meerdere types gereden waaronder, Ford Focus uit 2006, Toyota Rav4 uit 2006 en als laatste een Hyundai i40 uit 2012. De reden waarom nu een nieuwe auto is praktisch, we hebben slecht geluk gehad met het kopen van een 2e hands auto. Altijd wel iets en altijd hoge en dan ook hoge kosten.
Na wikken en wegen een nieuwe auto gekocht en mijn vrouw en ik zijn verknocht op het idee van een 4x4 want we gaan regelmatig op wintersport. En stiekem rijdt een 4x4 ook gewoon heerlijk, lekker stabiel op de weg. Ik heb met de i40 ook heerlijk gereden maar als je daar ook maar een keer in de berm mee komt heb je het idee dat er een compleet slagschip terug op de weg moet komen.
Nu hebben in een korte periode al weer 15.000 km gereden en ik moet zeggen de auto bevalt me prima. Ik heb wel eens wat problemen met een paar dingen, maar dat zijn kleine dingen. Zoals wanneer je de autosleutels in je broekzak hebt dan kom ik er wel eens achter dat de kofferbak openstaat van de auto zonder dat ik me daar van bewust ben, want met een zoontje van 4 komt het toch wel eens voor dat ze over je heen kruipen en dat er per ongeluk het knopje ingedrukt wordt van de kofferbak.
Het valt me ook op dat ik regelmatig een flitsende tegenligger tegen kom, waarschijnlijk omdat led lampen geweldig zijn om mee te rijden maar een nachtmerrie om tegen te komen.
Ook valt me de navigatie van de auto tegen, we hebben deze auto in 2019 gekocht maar de navigatie ligt toch al heel snel achter op de werkelijkheid, dit terwijl een tomtom in de auto al snel veel beter up to date is.
Maar niet te pessimistisch, qua rijd comfort is het echt een top auto. Verder was het even wennen maar een automaat rijden is zo heerlijk. Het is bijna een straf om in een auto te rijden met een versnellingspook en een koppeling.
Over een maandje de bergen in, ik ben zo benieuwd hoe deze auto zich houdt in de sneeuw.
Tot een latere update!