Subaru Forester 2.0 Comfort (2017)

Subaru Forester 2.0 Comfort (2017)

UitvoeringForester 2.0 Comfort
Bouwjaar2017
Jaar van aanschaf2024

Fijne auto

Na jarenlang Franse auto’s te hebben gereden (Citroën Xantia, Peugeot 406, Citroën C5) wilden we eens iets anders: dit keer een Japanse auto. Het moest wel een ruime gezinsauto zijn. Na het bekijken van talloze reviews bleven uiteindelijk twee modellen over: de Toyota RAV4 en de Subaru Forester. Op de een of andere manier sprak Subaru ons direct aan: no-nonsense, doordacht en gebouwd om lang mee te gaan. Dat geldt natuurlijk ook voor Toyota, maar we vonden het leuker om een auto te rijden die je niet dagelijks ziet – zeker niet in Nederland.
Na anderhalf jaar en ruim 40.000 kilometer ervaring met de Forester kunnen we zeggen dat het een bijzonder fijne auto is. Zoals ook in andere reviews wordt genoemd, is hij ruim en comfortabel. Dankzij het vrij hoekige, klassieke SUV‑ontwerp en de grote ramen is de binnenruimte licht en overzichtelijk. Het grote schuifdak versterkt dat gevoel nog meer. Het zicht rondom is uitstekend en je hebt goed gevoel voor de afmetingen van de auto, wat prettig is in krappe ruimtes of bij het inparkeren.
Ook op langere ritten is de Forester comfortabel, met volop ruimte voor de kinderen op de achterbank. De auto heeft bovendien een bepaalde ‘vibe’ die doet denken aan auto's van een paar decennia geleden: functioneler, minder software/elektronica‑gedreven. Deze uitvoering heeft nog geen EyeSight, Lane Keeping of adaptieve cruise control. Wel kun je prima je telefoon koppelen voor bijvoorbeeld Spotify.
Verder kunnen we beamen dat alles degelijk is uitgevoerd: knoppen, deuren, bekleding — het voelt alsof het ontworpen is om lang mee te gaan. De originele banden hebben we vrij snel vervangen door Michelin all‑season banden, wat het rijcomfort merkbaar verbeterde. Qua verbruik rijden we tussen de 1 op 13 en 1 op 14, wat gezien de aandrijving en vorm van de auto netjes is.
De enige tegenvaller tot nu toe was het vervangen van de achterwiellagers. Dit hebben we bij eerdere auto’s nooit hoeven doen, en het blijkt een bekend aandachtspunt te zijn bij dit type Forester.
Samengevat: de Forester voldoet volledig aan onze verwachtingen. Hij is comfortabel, ruim, rijdt prettig en is degelijk opgebouwd — op de wiellagers na 🙂.

7,5