Smart forfour 66kW Passion (2016)
Uitvoering | forfour 66kW Passion |
Bouwjaar | 2016 |
Jaar van aanschaf | 2016 |
Kleine auto met pit
Ik heb al wat auto's gehad en vond het wel tijd om eens een review te schijven over de smart four four.
Deze auto's heb ik gehad:
- daihatsu cuore
- mini cooper
- toyota aygo
De Pk's van de mini cooper miste ik wel, maar kon me helaas geen nieuwe permitteren.
Op zoek naar een leuke kleine auto met toch wat pit.
Deze smart heeft 90 pk. (turbo uitvoering) en door zijn lichte gewicht is hij verrassend snel.
Hij is als standaard al erg luxe uitgerust met cruise controle, elektrische ramen en bluetooth audio.
De auto heeft een goede wegligging en rijd lekker door de bochten. Hij staat wat hoger op de poten/wielen en zit ook hoger dan de aygo en mini. Ik vind dit zeer prettig qua zitcomfort en ook qua zicht in de auto.
de ruimte in de auto vind eigenlijk zeer goed mee vallen. Ik vind het ruimer en praktischer dan de aygo en mini.
De motor ligt achterin en neemt wel wat ruimte weg van
de kofferbak, maar je houd echt nog wel genoeg ruimte over om je boodschappen kwijt te kunnen. De stoelen kunnen plat gelegd worden en liggen dan mooi gelijk met de koffer ruimte.
de radio en bluetooth audi werkt perfect. door de houder kan je je telefoon perfect kwijt.
Alles bij elkaar vind ik dit wel de comfortabelste auto die ik tot nu toe heb gehad uit het kleinere segment.
goede punten
- ruimte in de auto
- cruise control / limiter
- automatische airco
- audio systeem
- interval ruitenwisser achter
- hill assist
- start stop
- meer vermogen, wat inhaal manoeuvres makkelijker maakt.
- zitcomfort
- kleine draaicirkel
minder goede punten
- lampje airbag passagier brand fel. (stoort met het rijden in het donker)
- de bekerhouders zitten heel kort bij de versnellingspook waardoor je met schakelen makkelijk tegen de beker of flesje komt.
- de knopjes voor de raambediening zitten wat ver naar achter.
- Vind hem wel minder zuinig dan verwacht.
Je hebt ook de smart connect app. hiermee kan je muziek afspelen, gebruiken als navigatie en veel meer opties.
Zelf gebruik ik hem niet meer. Muziek op zoeken vind ik niet handig in deze app. De tekst is groot waardoor er maar 3 nummers in beeld passen. De navigatie werkt op internet wat ik niet handig vind. Als je plots toch ineens in het buitenland navigatie nodig hebt en je internet doet het niet heb je niks aan de navigatie. Zelf stond ik een keer in belgie naast de nederlandse grens. mijn telefoon was van slag en internet ging aan en uit. Geen navigatie dus. Je kan kaarten downloaden maar dat is van nederland alleen omgeving amsterdam en rotterdam. De navigatie kan je niet instellen als je rijd. Je bijrijder kan dus ook geen navigatie starten tijdens het rijden. Muziek zoeken kan dan weer wel tijdens het rijden. De app kan nog wel verbeterd worden.