Smart forfour 1.3 passion (2006)

autoreview

Smart forfour
Smart forfourSmart forfourSmart forfourSmart forfourSmart forfourSmart forfourSmart forfour - interieurSmart forfour - interieurSmart forfour - interieurSmart forfour - interieur

Signalement

Uitvoeringforfour 1.3 passion
Versnellingen6, Semi Automaat
Bouwjaar2006
Jaar van aanschaf2010
KM-stand bij aanschaf19.000 km
KM-stand laatst22.000 km
Disclaimer MyReview

De beschrijvingen en reacties in de rubriek Myreview Auto zijn gebaseerd op persoonlijke meningen en ervaringen van gebruikers. DPG Media probeert de authenticiteit van deze persoonlijke meningen en ervaringen zo goed mogelijk in te schatten, maar kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor de inhoud of de gevolgen van deze meningen en ervaringen. In Myreview Auto zullen zowel goede als slechte ervaringen worden geplaatst. DPG Media betaalt geen vergoeding voor de ervaringen of laat deze op een andere manier beïnvloeden. De redactie kan uitingen die niet voldoen aan de gedragsregels of onrechtmatig zijn te allen tijde aanpassen of verwijderen.

Het is niet toegestaan zonder toestemming van DPG Media de informatie van Myreview Auto te gebruiken voor of te verspreiden via andere media.

Leuk autootje maar eigenwijze versnellingsbak

 • 22.000 km

We zochten een leuk onderscheidend autootje die goedkoop was in het gebruik aangezien we al een dure auto hebben (Audi A4 3.0 Tdi, wegenbelasting is zo hoog dat ik aanneem dat ik bij mijn overlijden minimaal 489 km weg heb aangeschaft tijdens mijn betalende leven). Moest ook nog 5-deurs auto zijn omdat wij 2 kleine kinderen hebben die in en uit hun stoeltjes moeten.

Daarom de smart forfour, zwaar ondergewaardeerd en tijdens zijn verkoopbare leven hopeloos slecht verkocht. De prijslijst er bij gepakt in 2006 en dan snap je ook waarom. Met die prijzen kon je ook een Golfje kopen.

Auto rijdt zuinig 1:16, stoelen goed, verschuifbare achterbank briljant. De kinderen hebben meer ruimte dan in de Audi (wel lever je de kofferruimte in). Versnellingsbak (automaat) is nogal typisch. De schokkerigheid bij het overschakelen valt erg mee. Dat gaat goed en is niet irritant. Positief is ook de 6 versnellingen, loopt lekker laag in de toeren wat fijn is voor de trommelvliezen. Echter, bij het wegrijden kan hij niet altijd de versnelling vinden (vanuit neutraal naar de 1) en dan zegt hij O (op het dashboard). Misschien komt het door de koude.

Al met al een aanrader, zijn tweedehands niet goedkoop, maar wel de moeite waard. Is ook een uitermate sympathiek autootje waar mensen leuk op reageren. Voor kinderen leuk, door het glazen dak (kunnen lekker veel zien (alleen bij de Passion standaard overigens). En smart is natuurlijk een leuk merk voor de liefhebber.

Samengevat:
Positief
- uiterlijk
- interieur
- ruimte
- gewicht (lekker goedkoop daardoor)

Negatief
- relatief duur in aanschaf
- versnellingsbak

4,3
 • Betrouwbaarheid
  4
 • Prestaties
  5
 • Comfort
  4
 • Kosten
  4
 • Zou u weer een auto van dit merk kopen? ja

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (1)

Reageren

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens