Smart forfour 1.1 pulse (2005)

autoreview

Smart forfour
Smart forfourSmart forfourSmart forfourSmart forfourSmart forfourSmart forfourSmart forfour - interieurSmart forfour - interieurSmart forfour - interieurSmart forfour - interieur

Signalement

Uitvoeringforfour 1.1 pulse
Versnellingen5, Handgeschakeld
Bouwjaar2005
Jaar van aanschaf2013
KM-stand bij aanschaf120.000 km
KM-stand laatst0 km
Lezerswaardering: 78%
Disclaimer MyReview

De beschrijvingen en reacties in de rubriek Myreview Auto zijn gebaseerd op persoonlijke meningen en ervaringen van gebruikers. DPG Media probeert de authenticiteit van deze persoonlijke meningen en ervaringen zo goed mogelijk in te schatten, maar kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor de inhoud of de gevolgen van deze meningen en ervaringen. In Myreview Auto zullen zowel goede als slechte ervaringen worden geplaatst. DPG Media betaalt geen vergoeding voor de ervaringen of laat deze op een andere manier beïnvloeden. De redactie kan uitingen die niet voldoen aan de gedragsregels of onrechtmatig zijn te allen tijde aanpassen of verwijderen.

Het is niet toegestaan zonder toestemming van DPG Media de informatie van Myreview Auto te gebruiken voor of te verspreiden via andere media.

Smart Forfour 1.1 Pulse

De Smart Forfour 1.1 Pulse was mijn eerste eigen auto. Hiervoor reed ik altijd in mijn ouders BMW 3-serie aangezien deze nooit werd gebruikt, dus het was wel een stap terug in dat opzicht maar niet zo erg als verwacht.

Ik heb deze Smart Forfour een jaar gehad, maar ik had hem het liefst nog langer gehouden. Omdat ik elke dag zo'n 200km per dag reed van en naar Antwerpen werd het toch tijd voor een iets meer comfortabele en zuinigere auto.

De Smart was nieuw een duurdere auto dan zijn concurrenten, maar dit is ook te zien in de standaard spullen die erop zaten. Zo heeft deze auto van die kleine luxe dingetjes (voor een auto uit 2005) zoals automatisch sluitende deuren bij het wegrijden, follow me home verlichting, comfort knipperlichten etc. Ook is het interieur met zijn verschuifbare en verstelbare achterbank voor een kleine auto heel handig!

Ik heb er één probleem mee gehad en dat was dat de gashuisklep verroet was, maar dit heb ik zelf in 2 minuten kunnen schoonmaken.

Ook heb ik een AUX-aansluiting aan de radio toegevoegd. (voordeel is dat er een zeer actieve smart fora zijn voor deze dingen en problemen)

Voordelen waren toch wel de super goede wegligging en de fijne handbak in de auto. Ook het motortje was snel genoeg (het is een lichte auto) en pakt vooral onderin goed op. Het was ook een veilige auto voor die tijd met ABS, ESP, hoop airbags en rondom schijfremmen. Ook was het interieur slim opgebouwd met handige opbergvakken. De auto lijkt zelfs nu nog niet oud uit en blijft een leuke verschijning op de weg. Ook zijn de plastic panelen behoorlijk handig! (Een klein kind was er tegenaan gevallen met haar fiets en op een kras was er niets te zien, bij andere auto's was het een dure deuk geweest)

Kleine nadelen of irritaties waren er ook.
Met hoge snelheden (130/140) maakt de auto best veel geluid van de motor, maar ook windgeruis. In de stad of 80km wegen is dit niet zo erg.
Ook had ik wel het geluk dat er een hoedenplank in zat. Dit is niet standaard en door de grote ruit is anders heel duidelijk te zien wat er in de kofferbak ligt.
Ook is de achteruit niet gesynchroniseerd waardoor deze wel eens een kraken geluid maakt bij het inschakelen hiervan.
Net voor de achterwielen zit er een verdikking van de wielkasten, en deze plek is een gevoelig voor steenslag (Op de 911 is dit met een soort sticker opgelost, bij de Forfour blijf je met steenslag zitten)


Toch zou ik willen zeggen dat de Smart Forfour op iedereens lijstje MOET staan als eerste auto of als goedkoop vervoer. Het is een redelijk goedkope auto in aankoop maar ook in verzekering en MRB (licht). Het is een zeer ondergewaardeerde auto!

4,0
 • Betrouwbaarheid
  4
 • Prestaties
  3
 • Comfort
  4
 • Kosten
  5
 • Zou u weer een auto van dit merk kopen? misschien

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (2)

Reageren

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens