Smart forfour 1.3 passion (2006)

Smart forfour
Smart forfourSmart forfourSmart forfourSmart forfourSmart forfourSmart forfourSmart forfour - interieurSmart forfour - interieurSmart forfour - interieurSmart forfour - interieur

Uitvoeringforfour 1.3 passion
Versnellingen6, Semi Automaat
Bouwjaar2006
Jaar van aanschaf2010

Leuk autootje maar eigenwijze versnellingsbak

We zochten een leuk onderscheidend autootje die goedkoop was in het gebruik aangezien we al een dure auto hebben (Audi A4 3.0 Tdi, wegenbelasting is zo hoog dat ik aanneem dat ik bij mijn overlijden minimaal 489 km weg heb aangeschaft tijdens mijn betalende leven). Moest ook nog 5-deurs auto zijn omdat wij 2 kleine kinderen hebben die in en uit hun stoeltjes moeten.

Daarom de smart forfour, zwaar ondergewaardeerd en tijdens zijn verkoopbare leven hopeloos slecht verkocht. De prijslijst er bij gepakt in 2006 en dan snap je ook waarom. Met die prijzen kon je ook een Golfje kopen.

Auto rijdt zuinig 1:16, stoelen goed, verschuifbare achterbank briljant. De kinderen hebben meer ruimte dan in de Audi (wel lever je de kofferruimte in). Versnellingsbak (automaat) is nogal typisch. De schokkerigheid bij het overschakelen valt erg mee. Dat gaat goed en is niet irritant. Positief is ook de 6 versnellingen, loopt lekker laag in de toeren wat fijn is voor de trommelvliezen. Echter, bij het wegrijden kan hij niet altijd de versnelling vinden (vanuit neutraal naar de 1) en dan zegt hij O (op het dashboard). Misschien komt het door de koude.

Al met al een aanrader, zijn tweedehands niet goedkoop, maar wel de moeite waard. Is ook een uitermate sympathiek autootje waar mensen leuk op reageren. Voor kinderen leuk, door het glazen dak (kunnen lekker veel zien (alleen bij de Passion standaard overigens). En smart is natuurlijk een leuk merk voor de liefhebber.

Samengevat:
Positief
- uiterlijk
- interieur
- ruimte
- gewicht (lekker goedkoop daardoor)

Negatief
- relatief duur in aanschaf
- versnellingsbak