en nog veel meer..
Om te kunnen inloggen op Mijn AutoWeek moet u akkoord gaan met onze privacy voorwaarden.
Uitvoering | forfour 1.1 blackbasic |
Bouwjaar | 2005 |
Jaar van aanschaf | 2005 |
Ondanks dat we zeer tevreden waren over onze Mazda wilden we een toch wel een keer een hele nieuwe auto en ook wel iets aparts. Na veel rondneuzen kwamen we bij smart aan. Daar stond de Forfour blackbasic, een hele complete auto met een (zeker voor een smart) leuk prijskaartje. Meteen een proefrit gemaakt. In het begin was ik wat huiverig over de motor, een 1.1 drie-cilinder, maar toen ik de straat uitreed was ik meteen overtuigd. De auto reageert zeer vlot op het gas, zeker boven de 3000 toeren sleurt het kleine motortje er flink aan. Gelukkig zat er standaard een (half) automatische airco in want dat was wel een eis voor onze nieuwe auto. Verder hebben we er lichtmetalen velgen bij besteld wat het uiterlijk en ook het weggedrag zeer ten goede komt en een midden armsteun.
In de praktijk blijkt het motortje zeer zuinig te zijn, rond 1 op 17 is zeker haalbaar. Het rijgedrag van de forfour is sportief maar op slechte wegen biedt hij wel comfort. Hij ligt erg stabiel op de weg en laat flink hoge bochtsnelheden toe, zeker in combinatie met de bredere banden en de (standaard) ESP. Op lange afstanden blijft het geluid op een zeer acceptabel niveau en is het zit/rijcomfort erg aangenaam. Je hebt tijdens het rijden en op de parkeerplaats wel veel bekijks, soms komen mensen zelfs even een praatje maken over de auto! Voor ons is de forfour echt een super auto en we kunnen iedereen aanraden een keer een proefrit te gaan maken!
Tot nog toe kan dit lijstje blanco blijven!