Skoda Superb 1.8 TSI Ambition (2009)

Skoda Superb
Skoda SuperbSkoda SuperbSkoda SuperbSkoda SuperbSkoda SuperbSkoda SuperbSkoda SuperbSkoda SuperbSkoda SuperbSkoda SuperbSkoda SuperbSkoda SuperbSkoda SuperbSkoda SuperbSkoda SuperbSkoda SuperbSkoda SuperbSkoda SuperbSkoda SuperbSkoda SuperbSkoda SuperbSkoda SuperbSkoda SuperbSkoda SuperbSkoda SuperbSkoda Superb

UitvoeringSuperb 1.8 TSI Ambition
Bouwjaar2009
Jaar van aanschaf2009

BMW en Volvo rijder stapt over naar Skoda

• 450 km

Hiervoor heb ik altijd de wat luxere merken gereden: BMW en Volvo. Maar met de huidige economische situatie, leek het mij verstandiger om voor een Skoda te gaan. Sowieso wilde ik eens voor een "grotere" auto gaan. M'n BMW 318 Compact en Volvo C30 waren 3-deurs en waren wel eye-catchers (vond ik zelf), maar echt ruimtelijk gemak hadden ze natuurlijk niet.

Ik heb de auto nu een week, en kijk terug op een zeer prettige week. Ik werk doordeweeks in Antwerpen en heb dus regelmatig ritjes van 2 uur.

DESIGN
Vergeleken met de andere Skoda's, is de superb 2 toch echt wel een zeer mooie wagen! Erg degelijk, dat wel, en er bestaan zeker mooiere auto's. Maar voor Skoda's doen, is dit echt wel een plaatje!

COMFORT
Tja.. hier kan ik duidelijk over zijn: Mijn Amibition heeft alles wat een lease rijder zich kan wensen. Hij rijd lekker en is van alle gemakken voorzien. Ik heb zelf de Bolero (touchscreen) radio/6-CD wisselaar als optie genomen, omdat dat net wat meer oogt dan zo'n standaard knopjes radio en de RDS + CD info fijner leest van zo'n groot display. DE 6-CD frontloader is ook heerlijk (had ik ook in m'n Volvo).

VEILIGHEID
Hoef ik (gelukkig) nog niks over te zeggen :)

PRESTATIES
De 1.8 TSI motor met zo'n 160pk doet 't prima. Met zo'n grote bak ben ik overigens een stuk minder fanatiek qua rijstijl. Ik merk zelf dat ik "netter" rijd, want voor mij eigenlijk alleen positief is. Als voorloper had ik een Golf 2.0FSI waarmee ik toch vaak rondscheurde. Niet dat dit niet kan met de superb, want ik betrapte mezelf soms rond de 170 te rijden. En dit is dan ook absoluut niet merkbaar. De auto blijft stil en stabiel rijden.

CONCLUSIE
Misschien ben ik wat vroeg met mijn review, maar het feit dat ik er überhaupt een review over schrijf wil al zeggen dat ik zéér blij ben met mijn Superb. Ik ga mijn review zo nu en dan wel updaten! Dus tot horens!

Het eerste minpuntje

Al 3000km verder en eigenlijk is dit 't eerste minpuntje wat best wel een nadeel is van deze Superb: Het geluid in deze auto komt overeen met het geluid van stereo PC speakers van Trust :/ Oftewel: behoorlijk slecht. Zodra je het volume iets te hard zet, treed er behoorlijk wat vervorming op en is 't bijna niet om aan te horen... Dus helaas.. geen disco in m'n auto