Skoda Octavia Combi 2.0 TDI Elegance (2005)
Uitvoering | Octavia Combi 2.0 TDI Elegance |
Bouwjaar | 2005 |
Jaar van aanschaf | 2005 |
Nu weer een fors aantal kilometers verder. Wat opvalt is het verbruik van de auto. In het begin had ik nog het idee dat mijn vorige auto ’veel zuiniger’ was, maar nu de motor is ingereden lijkt hij qua zuinigheid toch richting de oude 1.9 TDI te gaan. Het zal toch niet zo zijn dat ik met deze auto straks ook 1 op 20 kan gaan rijden? Niet dat het ligt aan mijn rijstijl. Ik probeer
toch regelmatig uit wat hij in zijn mars heeft. Diverse snelle rijders dachten de Skoda wel aan te kunnen, maar niets is minder waar. Geef hem op de snelweg de sporen en weg is ’ ie...heerlijk gewoon! Ook bij het verkeerslicht is hij goed bij de les.
Het valt me bovendien op dat de auto in mijn omgeving veel complimenten krijgt. Niet alleen het exterieur, maar ook het interieur wordt veelvuldig bekeken met een goedkeurende blik.
Enig minpuntje vind ik het geruis van de banden. Het sportonderstel wordt afgeleverd met 17’ velgen en Dunlopbanden. Die zijn werkelijk keihard. Ik heb nu winterbanden van Kleber en die maken minder herrie dan mijn zomerbanden. Een overweging is dus om de zomerbanden straks bij de bandenspecialist achter te laten en er een ander merk onder te laten leggen.
Geen