Skoda Octavia Combi 1.9 TDI Elegance (2007)
| Uitvoering | Octavia Combi 1.9 TDI Elegance |
| Versnellingen | 5, Handgeschakeld |
| Bouwjaar | 2007 |
| Jaar van aanschaf | 2007 |
| KM-stand bij aanschaf | 20 km |
| KM-stand laatst | 0 km |
Skoda Octavia Combi Elegance 1.9 Tdi 105 pk.(dpf) geleverd 12-03-2007
Kleur Beige, met Beige interieur.
extra’s: privacy glas, schuif/kanteldak, slecht wegdek pakket (2 cm hoger, en carter bescherming plus andere veren), maxidot, lederstuur, Cappucino Beige Metalic lak.
Afgelopen zaterdag de auto opgehaald bij Skoda Wils in Valkenswaard en ik ben helemaal tevreden met deze auto.
Zonnedak en het lichte interieur maakt de auto lekker zonnig aan de binnenzijde.
Samen met de dealer even door de speciale extra’s gelopen zoals coming home leaving home tijd ingesteld op 60 sec, inplaats van de standaard 80 sec. In het uitgebreide menu van de maxi dot heb ik ook nog de optie automatisch lock aan aangezet, nu gaat de auto na het wegrijden bij ongeveer 20 km/uur automatisch op slot.
De zit in de auto is optimaal, de stoel voelt lekker vol aan niet zo zacht als in de Ford Mondeo (model 2005)... en de stoel is heel ver van het stuur te zetten, ik ga er vanuit dat mensen van 2 meter hier nog goed in kunnen zitten. In mijn vorige Golf V kon de stoel niet zover naar achteren.
Motor moet nog rustig bereden worden de eerste 1000 km, maar rijdt lekker stil en soepel.
Update nu 7000 km gereden met de Octavia
De auto lijkt nu een beetje ingereden, en de stoelen zitten zeer comfortabel vooral op de lange afstanden.
Ik heb nog geen olie hoeven bij vullen, dit was bij mijn vorige Golf V 2.0 Sdi al bij 4000 km nodig.
De regensensor is even wennen, maar wel makkelijk je hoeft niet meer aan het ruitewisserhendeltje te komen. Zelfs als mijn auto geparkeerd staat met het schuifdak open, en er vallen regendruppels op de voorruit, dan gaat het schuifdak automatisch dicht....zeer makkelijk.
Verder is de lichten ’altijd aan’ functie heel fijn, nooit meer piepjes dat je het licht aan laat staan als je uitstapt, nee de lichten staan gewoon altijd aan als je rijd.
Persoonlijk vind ik de Octavia beter rijden dan mijn vorige Golf V niet wat betreft de motor, maar wat het betreft de rijeigenschappen, lekker confortabel veert hij hobbels en kuilen goed af, de Golf V confort line was hierin veel harder afgeveerd.
Verder blijft de Skoda Octavia Elegance een aanrader voor alle extras die je erbij krijgt zoals, volautomatische Airco, middenarmsteun, beide voorstoelen in hoogte verstelbaar, 8 speakers in combinatie met mijn Kenwood geven ze een zeer goed geluid, regensensor, automatische dimmemde binnenspiegel, coming home leaving home, auto lock, mistlampen onder de voorbumper, electrische ramen voor en achter, cruise control, vol automatische airco, knipperlichten in de buitenspiegels.
Update 10.000 km (16-4-2007)
Nog geen olie bij hoeven te vullen, alles werkt perfect.
Update 12500 km (25-4-2007)
Eerste keer olie bijgevuld, het lampje ging aan lijkt mij wel normaal voor een nieuwe auto na deze kilometers, verder niets anders dan lof over de skoda, geen rammeltjes of wat dan ook ontdekt.
Update 37.000 km (18-7-2007)
Geen problemen, auto rijd als een speer. Bij precies 30.000 km een beurt gekregen zoals de Auto ook aangaf in het Dashboard. Auto is nu helemaal los, en rijd beter en sneller dan toen hij 3000km had gelopen.
Updat 79.000 km (23-12-2007)
Geen problemen gehad. Normale service beurten gehad, en nu is het per 16.000km een liter olie erbij, als ik het goed onthouden heb, dan gebruikt de dealer nu iets dikkere olie 5w 40. Verder nog steeds helemaal tervreden over de auto. Ik wil alleen een iets grotere auto na deze dus een Ford Mondeo 1.8 combi Ghia 2007 model of Skoda Suberb Combi diesel staan op mijn favorieten lijst.
Tip voor potentiele kopers, neem een normale goede radio zoals een Kenwood of Sony deze vind ik perfect klinken in de auto, de speakers zijn ook zeer goed die standaard meegeleverd worden. De Radio Stream van Skoda vind ik zelf nogal dof en vlak klinken.
geen.
De auto heef na 7500 km nog geen olie verbruikt, en verder nog geen problemen tegengekomen.
12.500 km voor eerste keer olie bij gevuld.
23.000 km voor de tweede keer olie bij gevuld.
37.000 km auto heeft eerste service beurt gehad bij 30.000 km, geen bijzonderheden niets versleten, heb alleen gevraagd of de ruitenwissers bladen vervangen konden worden want die streepte.
52.000 km ga de banden eens na laten kijken voorbanden beginnen met nat weer door te slippen, ik denk dat ze vervangen moeten worden. Verder geen bijzonderheden, alles werkt naar behoren.
69.000 km geen problemen, de auto rijd zoals hij moet rijden, en ik rijd er toch behoorlijk mee door als ik het zo mag noemen. Een hele tevreden Skoda rijder.
79.000km een liter olie erbij, de garage gebruikt nu 5w 40 als ik het goed onthouden heb, maar mijn vorige golf V gebruikte ook steeds minder olie naar de 100.000 km toe, na 100.000 km verbruikte hij niks extras meer dan de normale service beurten.