Skoda Octavia Combi 1.9 TDI Elegance (2005)

Skoda Octavia Combi
Skoda Octavia CombiSkoda Octavia CombiSkoda Octavia CombiSkoda Octavia CombiSkoda Octavia CombiSkoda Octavia CombiSkoda Octavia CombiSkoda Octavia CombiSkoda Octavia - interieurSkoda Octavia - interieurSkoda Octavia - interieur

UitvoeringOctavia Combi 1.9 TDI Elegance
Bouwjaar2005
Jaar van aanschaf2005

De auto is inmiddels 3 weken in mij bezit. Na veel proefritten in verschillende andere merken (Ford, Peugeot, etc.) en eigenlijk geen gewenste opvolger voor de Alfa kon vinden, toch ook maar langs de Skoda dealer gereden. Een proefrit was zo geregeld en na 50m was ik al verkocht: perfect zittende stoelen, ruime auto en de mogelijkheid om een automaat te rijden icm diesel trokken mij binnen no time over de streep! Bij Pon in Leusden een aantal proefritten gemaakt met de DSG bak, met name om de keuze te bepalen tussen de 1.9 en 2.0 TDI. Uiteindelijk heeft het budget de doorslag gegeven en heb ik de 1.9TDI Elegance, met 17’ LM, sportondertstel etc. besteld.

Inmiddels 2800km verder en heb besloten dat het inrijden voorbij is. Auto is niet supersnel maar doordat de motor onder 2000 tpm lekker oppakt is de snelheidsbeleving er wel.
De DSG bak is zowel in de file als op binnendoorwegen een waar genot. Met het sportonderstel en 2 handen aan het stuur is het dan lekker vlot toeren op binnendoorweggetjes.

Positieve punten:
- Ruim, goede stoelen, perfecte zit achter het stuur.
- auto rijdt makkelijk, zowel rustig als op hoge snelheid op de snelweg.
- zaken als: achteruitrijsensoren, coming/leaving home verlichting, regensensoren, cruise control, vele opbervakjes vergroten het rijplezier enorm.

Negatieve punten:
- ietwat luidruchtige motor.
- geen supersprinter.

17 augustus, inmiddels 7000km gereden.
Nog steeds naar volle tevredenheid. Vorige week in Duitsland even de topsnelheid getest en die lag hoger dan de opgegeven snelheid, gemiddeld 200km/u op de teller en op de GPS was dat 195km/u.
Geen olie bij hoeven vullen tot nog toe. Verder geen.

- het is 1 keer voorgekomen dat de achteruitwisser het niet deed, daarna niet meer voorgekomen.
- soms lijkt het of de versnellingsbak wat traag schakelt.

17 augustus, inmiddels 7000km gereden.
- wat betreft de ruitenwisser dat komt waarschijnlijk als de achterklep niet helemaal dicht is.
versnellingsbak schakelt nog hetzelfde en vind dat deze af en toe een heel klein beetje schokt, laten we zeggen iets meer dan in het begin..

PRIVATE LEASE Skoda Octavia