Skoda Octavia Combi 1.9 TDI Elegance (2005)
| Uitvoering | Octavia Combi 1.9 TDI Elegance |
| Versnellingen | 5, Handgeschakeld |
| Bouwjaar | 2005 |
| Jaar van aanschaf | 2005 |
| KM-stand bij aanschaf | 7 km |
| KM-stand laatst | 0 km |
Sinds twee weken ben ik in het bezit van de Skoda Octavia Combi. Ik heb hem gekocht vanwege het rijgedrag van de auto’s uit de Volkswagen groep. Ik hou van de Duitse degelijkheid. Dus na een Seat Toledo en een Volkswagen Bora was het tijd voor een Skoda Octavia. Na hem enkele dagen in Nederland te hebben gereden kon ik hem uitproberen op een korte skivakantie naar Duitsland. Na de Nederlands Duitse grens konden we de auto echt op snelheid testen. Ik ben geen racer maar ik houd er van om een goede reisauto te rijden. De stoelen zijn goed stevig en geven een goede steun bij een lange ritten. De diesel van 77 kW is voor mij voldoende. Hij levert een op trekkracht en heeft op de autobahn 200 km op de teller gegeven zonder een bergje af te rijden. 190 km/h kan met een hand aan het stuur. De Skoda rijdt compleet trillingsloos. Lawaaierig vond ik hem allerminst bij zo’n hoge snelheid. De auto heeft altijd voldoende trekkracht al wordt het boven de 170 wel iets minder... maar hij blijft trekken.
Aangekomen op de plaats van bestemming in de Alpen is de trekkracht enorm. Geen enkele berg is een probleem. Gewoon gas geven en hij trekt je er door heen.
Ondanks dat het model net uit is heb je niet zoveel bekijks. Ik heb het gevoel dat je pas overtuigd bent van Skoda als je er in gereden hebt. Alhoewel toen er een groepje mannen de Skoda achter ons appartement zagen moesten ze allemaal toch even door de ruiten naar binnen kijken.
Vergeleken met de Bora heb ik eindelijk weer plezier in het rijden. Ik vond de Bora meer Boring dan Bora.(het was dan ook maar een auto uit de leasepool) De Seat Toledo gaf meer gevoel omdat alles daar veel meer klopte. Toch staat de nieuwe Skoda een trapje hoger dan de voorgenoemde auto’s. De Elegance is dan ook, met uitzonderling van onderstaande opties, een zeer complete, zeer ruime, reiswagen.
Aan te raden extra opties:
- leren stuur
- Stream Radio
- Maxi Dot (Hierdoor is de boordcomputer uitgebreid en kan je extra zaken zoals verlichting instellen)
Lampje van de stuurbekrachtiging brandt soms. Dit wordt morgen nagekeken. Ik heb geen problemen gehad met de stuurbekrachtiging zelf.