Skoda Octavia Combi 1.6 TDI GreenLine Businessline (2010)
| Uitvoering | Octavia Combi 1.6 TDI GreenLine Businessline |
| Versnellingen | 5, Handgeschakeld |
| Bouwjaar | 2010 |
| Jaar van aanschaf | 2010 |
| KM-stand laatst | 104.850 km |
Octavia na 2,5 jaar eruit
Deze Octavia destijds als leaseauto uitgekozen.
Ik twijfelde tussen een Renault Megane Estate (toen nog 20% bijtelling), een Volvo V50 en deze Skoda.
Renault viel al snel af door het rijgevoel. Zo licht, alsof je een boodschappenkarretje rijd.
Volvo was helaas achterin (kofferbak) te klein voor onze duo-kinderwagen.
Skoda gekozen met naast de business line de volgende opties:
-lederen bekleding
-MDI (aansluiten en bedienen van mp3-speler via het touchscreen)
-metallic blauwe lak
De Skoda bied waar voor je geld.
-Veel zaken standaard,
-veel ruimte,
-zuinig (1:22 met veel snelwegen)
Het rijden:
-schakelt soepel
-fijne koppeling (intrappen kost weinig kracht, fijn in de file)
-voldoende koppel
-komt niet erg snel van z'n plaats
-rijgeluid is best storend. Radio moet vrij hard om geen last te hebben van bandengeluid.
Voor mijn beoordeling van comfort zorgen vooral de zitpositie en het navigatie/mediasysteem voor pluspunten.
De zitpositie is goed, met mijn 1,92m kan er een kind in een zitje achter mijn stoel.
Ik zit dan nog goed door de steun op de deur en de middenconsole. Deze vind ik fantastisch. In hoogte en diepte verstelbaar, deze bied altijd ondersteuning waardoor je erg relaxed zit, met beide ellebogen ondersteund.
Het navigatie/mediasysteem vind ik ook erg fijn. Gewoon 1 scherm waarop alle belangrijke dingen te zien en te bedienen zijn. Vooral voor m'n MP3 speler met 20GB aan muziek. Deze wordt automatisch opgeladen.
Het navigatiesysteem op zich heeft wel wat minpuntjes (software moest ik er zelf bijkopen(?), verkeerde berekening aankomsttijd enz.)
Mijn beoordeling van betrouwbaarheid heb ik gebaseerd op het aantal keer dat ik buiten het reguliere onderhoud bij de dealer ben geweest. Enkel 2x voor lampjes.
Maar goed, 100000 km is ook nog maar een begin.
De gebruikskosten heb ik op dezelfde manier beoordeeld. Buiten regulier onderhoud geen kosten gehad.
Auto is eruit i.v.m. andere functie.
Nu een Ford S-Max, waar 3 kinderzitjes naast elkaar kunnen en de wandelwagen zonder op te vouwen achterin kan.
Ontdek deze auto's in de occasionvergelijker

Skoda Octavia Combi 1.8 TSI Laurin & Klement 2011 | Schuif Kantel Dak | Elektrische Memory Stoelen | Stuurwiel Bediening | Cruise Control | Trekhaak | Navigatie | Boekjes | 2 Sleutels | Lichtmetalen Velgen
- 2011

Skoda Octavia Combi 1.4 TSI Ambition
- 2009

Skoda Octavia Combi 1.2 TSI Ambition Business Line ECC CRUISE LMV PDC TREKHAAK NAP
- 2011