Skoda Octavia Combi 1.4 TSI Ambition Businessline (2010)

Uitvoering | Octavia Combi 1.4 TSI Ambition Businessline |
Bouwjaar | 2010 |
Jaar van aanschaf | 2010 |
Daar is ie dan...
Eindelijk was het weer zover, leasecontract liep af en dus kon de zoektocht naar een nieuwe auto beginnen. Nadat ik wat proefritten had gemaakt stond was dat ik een auto met 1.4 TSI motor wilde. Maar de seat Altea XL vind ik van binnen niet zo mooi, en een golf variant zou met dezelfde uitrusting als de Skoda zeker 4000euro duurder zijn. De verkoper van Autobedrijf Hamers in Voorschoten is heel vriendelijk. 1 of 2 proefritten zonder afspraak geen enkel probleem, iets wat bij mijn eigen ford dealer niet meeviel. Daar wilde ik proefrijden in een Mondeo en na het maken van een afspraak werd ik gebeld of ik even naar het andere filiaal wilde rijden omdat de auto daar stond. Maar dat was 15km verder, dat vind ik dus echt een afknapper... er worden zeker genoeg auto's verkocht???????? Maar goed de Skoda Octavia is het dus geworden, een 1.4 TSI Ambition Businessline met als extra Amundsen radio navigatie, extra speakerset, afneembare trekhaak en 16inch LM-velgen. De kleur is Cappucino-beige. Erg mooi auto, waarin ik veelbagage ruimte heb ik achterin kunnen mijn 3 kinderen ook ruimer zitten als in de Focus.
Ik heb er dus nog niet heel veel in gereden maar de auto rijdt echt heerlijk. Veel trekkracht onderin al en lekker stil. Hij is afgeleverd op normale banden(205/55R16) van het merk Continental sportscontact2. Die maken wel aardig wat herrie, dat merkte ik helemaal nadat ik na een dag de wintyerbanden heb laten monteren, nieuwe Vredestyn Snowtrac3. voor mijn idee rijden die stillen dan de zomerbanden. Maargoed de combinatie van winterbanden en ASR op de octavia is heel goed, ook in de sneeuw rijd ie heel stabiel en zeker.
Als ik over een paar weken over de 1000km ben zal ik wat dieper ingaan op rijden en verbruik want daar kan ik nu nog niet echt iets over zeggen. En ik zal ook wat foto's proberen te plaatsen.
Maar de eerste indruk is heel goed....word vervolgd...
Update 7500km
Iets later als beloofd maar dan nu toch even een update. Inmiddels 7500km gereden met de auto en hij bevalt nog steed erg goed. In winterse omstandigheden heeft hij zich goed bewezen, mede dankzij winterbanden uiteraard, maar dat in comnatie met ASR werkt perfect. Ik ben ook op wintersport naar Oostenrijk geweest, 5 volwassenen, bagage en skibox op dak nou... daar heeft ie geen moeite mee. Wel hangt ie dan aardig laag maar gaf geen problemen. ook het verbruik viel ergmee, op de heenreis met de cruisecontrole op 140/150km/h een verbruik van 8.8/100km en terug met snelheden tussen 130 en 170 9.5/100km. Enige nadeel wat ik deze winter heb ervaren is dat ie wel moeite kan hebben om beslagen ramen weer helder te maken, hier miste ik de voorruit verwarming van mijn oude focus. Verder is het verbruik bij gewoon gebruik op de NL-wegen tot nu toe 8.0/100km (veel winterse omstandigheden).
Alleen nu maakt de ventilator een ratelend geluid, de dealer meent een bekend Octavia probleem; een parkeerkaartje dat tussen de ruit en dashboard in de ventilator is gevallen. Lijkt mij erg sterk maar we zullen het zien want deze week gaat ie dus naar de garage. Verder rij ik elke dag met veel plezier in de auto, echt een heerlijke motor, ik blijf me verbazen over het vermogen en dat uit een 1.4tje.
Tot de volgende update...